Olet täällä

Kalastus

Vene järvellä
Kuusamo on kalastajan toivepaikka: upeiden maisemien lisäksi nautit saaliista, jonka takaavat kalavesien suunnitelmallinen hoito, säännölliset istutukset ja rauhoitusajat.

Uskallamme väittää, että kalatonta järveä tai jokea ei Kuusamossa ole. Lähin kalapaikka löytyy yleensä mökkilaiturin kupeesta, huikeimmat kalastuselämykset kuohuvan kosken äärestä perhokalastuksen parista.

Pohjois-Kuusamossa sijaitseva Kitkajärvi on Suomen kymmenenneksi suurin järvi. Kitkajärven pinta on yli 240 metrin korkeudessa merenpinnasta. Kitkan taimen onkin maamme ainoa taimen, joka joutuu kutupaikalleen mennessään laskemaan alavirtaan.

Kuusamossa ei tarvitse turvautua kalavaleisiin. Vonkaleilla ja körmyniskoilla on täällä tilaa kasvaa oikeisiin mittoihinsa. Reippaan mielen lisäksi saaliiksi kertyy taimenta, siikaa, harjusta, haukea - ja tietysti valtakunnan kuuluisimpia muikkuja! Riittää siinä naapurilla kadehtimista. Suosittelemmekin naapurisovun säilyttämiseksi kunnon kalakeittoa. Herkkusuiden mieliin on pysyvästi painunut Kitkan viisas, vain kymmensenttinen piskuinen muikku, joka on parhaimmillaan suolattuna tai tuoreeltaan voissa paistettuna.

 

 

Valtakunnallista kalastustietoutta.
Ahven.net
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Kalastusrajoitus.fi