Hyppää sisältöön

Olemme ihmisen kokoinen lukio. Meille tärkeitä asioita ovat opiskelijan hyvinvointi, opetuksen laatu, kestävä kehitys ja lukion viihtyisyys.

Tarjoamme valtakunnallisten pakollisten ja valinnaisten opintojen lisäksi paljon koulun omia valinnaisia opintoja. Näitä ovat esimerkiksi ylioppilaskirjoituksiin tähtäävät kertauskurssit, luontoliikuntakurssi, urheiluvalmennuskurssit ja astrofysiikan kurssi. Kurssivalikoima on poikkeuksellisen laaja tämän kokoiseksi lukioksi ja tuloksemme ylioppilaskokeissa ovat jatkuvasti yli valtakunnan keskiarvojen.

Kuusamon lukion aula on avara ja valoisa. Oppilaat opiskelevat ja nauttivat kevätauringon valosta kahvilassa.

Lukiorakennus on moderni, valoisa ja viihtyisä. Aulassa on kahvila, jota pitävät leirikoulukurssin opiskelijat. Välituntisin pääsee pelaamaan muun muassa pingistä, shakkia ja koripalloa. Mukavia opiskelunurkkauksia ja sohvia on eri puolilla koulua ja lukukammioissa voi opiskella rauhassa.

Olemme mukana kansainvälisyystoiminnassa Erasmus-hankkeiden kautta. Teemme myös joka vuosi leirikoulumatkan Lontooseen, Pariisiin tai Berliiniin.

Tarjoamme myös erinomaisen mahdollisuuden koulunkäynnin ja urheilemisen yhdistämiseen, ja meillä opiskelevatkin Vuokatti-Ruka urheiluakatemian alppihiihto- ja freeskilaskijat sekä lumilautailijat. Lisäksi meillä toimii myös Kuusamon toisen asteen urheiluakatemia.

Yhteenkuuluvuus ja yksilöllisyys eivät sulje toisiaan pois. Osana joukkoa saa olla oma itsensä.

Abiturientti, vuonna 2020

Kestävä kehitys on yksi arvoistamme. OKKA-säätiö myönsi meille ympäristösertifikaatin vuonna 2006. Kestävän kehityksen sertifikaatin saimme ensimmäisen kerran vuonna 2010, ja se uusittiin viimeksi vuonna 2019. Sertifikaatti on osoitus siitä, että oppilaitos hoitaa ympäristöasioitaan esimerkillisesti.

Abiturienttien mielestä lukiossamme on hyvä ilmapiiri, laaja kurssitarjotin, avarat, modernit ja siistit tilat sekä loistavat opettajat ja henkilökunta. Lisäksi meillä huomioidaan erilaiset yksilöt ja otetaan opiskelijoiden hyvinvointi vakavasti.

Lukiomme on opiskelijoita varten. Tervetuloa!

Kuusamon lukio kevätttalvella, sinisen taivaan alla.