Hyppää sisältöön

Vastaa ja vaikuta Kuusamon ja lähialueiden opiskelumahdollisuuksiin!

Kuusamon kaupungin, Nuoret urapolulle- ja JobBoost –hankkeiden yhteistyönä toteutetun kyselyn tavoitteena on saada kattavasti tietoa siitä, minkälaista koulutustarjontaa alueelle kaivataan.

  • Kyselyyn voi vastata kuka tahansa Kuusamon, Posion tai Taivalkosken kunnan asukas.
  • Kyselyllä kartoitetaan asiaa kattavasti – ammattiopinnoista aina korkeakouluopintoihin asti.

Kyselystä saatavia vastauksia pääsevät hyödyntämään paikalliset oppilaitokset sekä lähialueen korkeakoulut ja yliopistot.

Yrityselämän tarpeita kartoitetaan ja kuntalaisten toiveita kuullaan, kun paikkakunnalle suunnitellaan uusia koulutusaloja, tutkintoja tai kurssitarjontaa.

Anne Koski-Heikkinen, va. sivistystoimenjohtaja

Mikäli olet kiinnostunut mistä tahansa koulutuksesta tai opiskelusta, kyselyyn vastaaminen on tärkeää. Kyselyssä voi ilmaista myös suoraan jonkun tutkinnon tai ammatin, johon haluaisi kouluttautua. Koulutus voi olla myös lyhyempää kurssimuotoista opiskelua tai jo olemassa olevaan ammattiin liittyvää täydennyskoulutusta.

Tällä hetkellä Koillismaalta löytyy paikallisina oppilaitoksina:

  • Kainuun ammattiopiston Kuusamon toimipaikka
  • Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy
  • OSAOn Taivalkosken yksikkö.

Lisäksi monipuolista opetusta tarjoavat Kuusamo-opisto, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto sekä Kajaanin Ammattikorkeakoulu.

Kyselyn pohjalta tarjontaa on mahdollista laajentaa, mikäli halukkuutta löytyy.

Kuusamon kaupungilla on tavoitteena tarjota asukkailleen tilaisuuksia opiskella toiveiden ja tarpeiden mukaisesti, joten nyt odotammekin runsaasti vastauksia! Kyselyssä huomioimme myös Taivalkosken ja Posion asukkaat, sillä opiskelu on uusien teknologiaratkaisujen avulla usein mahdollista myös lähikunnista käsin.

Anne Koski-Heikkinen

Kyselyyn pääset vastaamaan tästä:

Siirry kyselyyn

Lisätietoja:

Aihealueet