Hyppää sisältöön

Tartuntatautipäivärahatodistuskäytäntöön muutoksia Kuusamon terveyskeskuksessa

Valtioneuvoston määräaikaisella, 28.2-30.6.2022 voimassa olevalla asetuksella tartuntatautipäivärahaan oikeuttavan todistuksen Covid-19 positiiviselle henkilölle voi kirjoittaa lääkäri, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, kun Covid-19 PCR tai ag-testi terveydenhuollon yksikössä otetussa näytteessä on positiivinen. Todistuksia voidaan tehdä myös työterveyshuollosta.

Kuusamon terveyskeskuksessa toimimme tämän myötä seuraavasti:

  • Yli 16-vuotiaille todistuksen tartuntatautipäivärahaa varten kirjoittaa ensisijaisesta tartunnanjäljityksen sairaanhoitaja tai flunssapolin sairaanhoitaja. Todistusta voi pyytää myös oman työterveyshuollon kautta, mikäli työnantajan sopimuksen puitteissa se on mahdollista.
    • Todistusta koskevat yhteydenottopyynnöt osoitteeseen eristyskaranteenipaatos@kuusamo.fi. HUOM! Vain nimi ja puhelinnumero tietosuojasyistä.
  • Alle 16-vuotiaan lapsen vanhempi saa tarvittaessa todistuksen lapsen omalta terveydenhoitajalta. Vanhempi voi olla yhteydessä suoraan lapsen terveydenhoitajaan tai jättää yhteydenottopyynnön neuvolan ajanvarauksen kautta p. 040 860 8633.

Todistukset toimitetaan ensisijaisesti terveyskeskuksen neuvontaan, mistä potilas voi eristysajan päätyttyä todistuksen hakea. Tarvittaessa todistus voidaan erikseen niin sovittaessa myös postittaa kirjepostina. Sähköpostitse todistuksia ei enää toimiteta.

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote: Valtioneuvosto antoi asetuksen tartuntatautipäivärahahakemuksiin liitettävistä todistuksista

Kuusamossa 3.3.2022

ayl Marika Käkelä

Kuusamon terveyskeskus