Hyppää sisältöön

SkiBus Live – Rukan paikallisliikenne reaaliajassa

Rukan alueella pilotoidaan uutta selainpohjaista SkiBus Live -palvelua. Palvelussa voi seurata SkiBus 1 ja 2 -linjojen kulkua älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella reaaliajassa. Pilotin toteuttavat Matkahuolto Oy, Rukabussit Oy ja Älyliikenne 2020 –projekti.

Palvelun pilotointi jatkaa ja laajentaa älykkäämmän ja kattavamman julkisen liikenteen kokonaispalvelun kehittämistä Ruka-Kuusamon alueella.

Alueen liikenne on jo tuotu osaksi Matkahuollon valtakunnallista Reittiopas-webpalvelua sekä Reitit ja Liput -sovellusta, joiden avulla matkustaja voi suunnitella karttapohjaisesti osoitteesta osoitteeseen julkisen liikenteen matkaketjuja. Reitit ja Liput -sovelluksella voi myös ostaa saatavilla olevat liput yhdellä ostolla. Kaukoliikenteen lippujen lisäksi sovelluksesta löytyvät myös Rukabussien mobiililiput: kertalippu, viikkolippu ja kuukausilippu SkiBus linjoille 1 ja 2.

SkiBus Live -palvelun löydät Matkahuollon Bussit kartalla-sivustolta. Kurkkaa Matkahuollon sivulta Bussit kartalla – Ruka

Palvelu on linkitetty myös Rukan sivuille, jonne pääset tästä ruka.fi/liikkuminen

Aihealueet