Hyppää sisältöön

Ongelmia kirjaston sähköpostimuistutuksissa

OUTI-kirjastoista kuusamo.fi-päätteisiin sähköpostiosoitteisiin lähtevissä automaattisissa eräpäivämuistutuksissa, palautuskehotuksissa ja saapumisilmoituksissa on valitettavasti ongelmia. Viestit ovat lähteneet OUTI-kirjastojärjestelmästä normaalisti, mutta voineet juuttua vastaanottavan palvelimen roskapostisuodattimeen. Vika on palveluntarjoajan tiedossa.

Lisäys 27.1.2022: Palveluntarjoaja on tehnyt korjauksia ja sähköpostimuistutukset toimivat jälleen. Mikäli ongelmia ilmenee, pyydämme olemaan yhteydessä kirjaston neuvontaan.

Pääsääntöisesti muistutuspalvelu toimii erittäin hyvin ja auttaa lainaustilanteen hallinnassa. OUTI-kirjastojen käyttösäännöissä varoitetaan kuitenkin tuudittautumasta sen varaan. ”Asiakas on vastuussa lainojen palauttamisesta tai uusimisesta ajallaan. Asiakas voi tilata itselleen muistutuksen lähestyvästä eräpäivästä sähköpostiin. Ongelmat muistutusten tai palautuskehotusten lähettämisessä tai vastaanottamisessa eivät poista asiakkaan vastuuta lainoista.” Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lainojen myöhästymismaksut on maksettava, vaikka muistutukset eivät syystä tai toisesta olisi tulleetkaan perille. Eräpäivä on sitova. Se näkyy lainauskuitissa ja on tarkistettavissa verkkokirjaston puolella omissa lainaustiedoissa.

Kuusamon kaupungin sähköpostia käyttävien kannattaa siis olla tarkkana ja harkita sähköposti-ilmoitusten tilaamista johonkin toiseen osoitteeseen, jos se on mahdollista. Varausten saapumisilmoitukset voi saada myös tekstiviestinä.

Lisätietoja

Aihealueet