Hyppää sisältöön

Rakennustyöt jatkuvat Kuusamon keskustassa

Kuusamon keskustan liikennejärjestelyt (Mt 18 857)

Hankkeen rakennustyöt ovat olleet talvitauolla ja koska kevät on edennyt nopeasti, niin rakennustöitä päästämään jatkamaan arvioitua aikaisemmin. Rakennustyöt aloitetaan Kitkantiellä Vienantien ja Rantatien välisellä alueella, joka suljetaan liikenteeltä 3.5.2021 alkaen. Kiinteistöille Kitkantie 19, 20, 21, 22 ja 24 säilytetään kulkuyhteys Kitkantien kautta. Sulkemisen arvioitu kesto on noin 2 kuukautta.

Lisäksi urakka-alueilla jatketaan myös muita työvaiheita toukokuusta alkaen (mm. Ouluntaipaleen kiveystyöt), mutta niillä ei ole vaikutuksia liikennejärjestelyihin vielä alkuvaiheessa. Töiden etenemisestä ja liikennejärjestelyiden muutoksista tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Urakkaan sisältyvien rakennustöiden on tarkoitus olla kokonaisuudessaan valmiit lokakuun 2021 loppuun mennessä. Liikennejärjestelyiden saneerauksella parannetaan alueen viihtyisyyttä ja esteettömyyttä sekä liikenneturvallisuutta.

Hankkeen yhteydessä rakennetaan lisäksi uusia kaapelointireittejä ja tietoliikenneyhteyksiä (suojaputkia asennetaan yhteensä yli 6km) sekä saneerataan Kuusamon EVO:n omistamia vesihuolto- ja kaukolämpölinjoja. Hankkeelle on myönnetty EAKR-rahoitusta.

Lisätietoa hankkeesta löytyy ELY-keskuksen ja Kuusamon kaupungin verkkosivuilta;

https://www.ely-keskus.fi/

http://www.kuusamo.fi/