Hyppää sisältöön

Perhokalastusvaliot Kuusamoon ja Taivalkoskelle – MM-kisat toteutuvat vihdoinkin

Suomalaisten kisajärjestäjien ja maailman huippuperhokalastajien pitkä odotus päättyy

Viime vuodesta siirretyt perhokalastuksen 40. MM-kilpailut järjestetään Suomessa 12.-16. elokuuta 2021 Kuusamossa ja Taivalkoskella.

Kilpailuvesinä toimivat Kuusinkijoki ja Kitkajoki. Järviosuudet kalastetaan Kylmäluomalla ja Koverrusjärvellä.

Matkustusrajoitusten takia mukana on tällä kertaa vain eurooppalaisia joukkueita, mutta siitä huolimatta kilpailuista odotetaan kovatasoisia. Kilpailuihin on ilmoittautunut 13 maata, jotka ovat isäntämaa Suomen ohella Unkari, Espanja, Ruotsi, Belgia, Puola, Ranska, Slovakia, Montenegro, Italia, Tsekki, Liettua ja Englanti. Kaikkiaan tämä merkitsee lähes sataa kilpailijaa tai muuta joukkueen jäsentä.

Vaikka osallistujamäärä on pienempi kuin aiemmissa kilpailuissa, ovat ennakkotunnelmat korkealla.

Yksi ennakkosuosikeista on kotivesillään kalastava Suomi, mutta esimerkiksi myös MM-kilpailujen kestomenestyjien Ranskan ja Tsekin arvellaan sijoittuvan korkealle tulosluettelossa.

Kilpailuvedet ja -kalat, jotka ovat harjus, taimen ja siika, on kilpailun järjestäjien mukaan valittu niin, että kilpailijoilta vaaditaan monipuolista erilaisten perhokalastustekniikoiden hallitsemista.

Kilpailuja voi seurata somessa. Avajaiset ja palkintojen jako avoinna myös yleisölle.

Kansainvälinen perhokalastuksen kilpailujärjestö FIPS-Mouche myönsi perhokalastuksen MM-kilpailut Suomelle alun perin vuodeksi 2020. Koronapandemian vuoksi tapahtuma kuitenkin siirrettiin vuodella eteenpäin. Samasta syystä parin viikon päästä alkavat kilpailut eivät ole yleisötapahtuma, vaan yleisöä odotetaan paikan päälle ainoastaan Rukan kylässä järjestettäviin avajaisiin ja päätöspäivän palkintojen jakoon.

Kilpailuja voi kuitenkin seurata reaaliajassa Suomen Vapaa-ajankalastajien Instagramissa (@vapaa_ajankalastajat) ja Facebookissa (vapaa.ajankalastajat), joihin on tulossa live-lähetyksiä ja tulosseurantaa. Lisäksi tulokset löytyvät MM-kilpailujen omilta verkkosivuilta World Fly Fishing Championship 2021.

Lisätietoja:

Kansainvälinen järjestäjä (International Organiser)

  • Ilkka Pirinen, puh. 040 7048 906, ilkka.pirinen@gmail.com

MM-kilpailujen pääsihteeri, Suomen Vapaa-ajankalastajat, kalatalousasiantuntija

  • Petter Nissèn, puh. 0500 440 923, petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi