Hyppää sisältöön

Päivystyksen oma numero poistuu käytöstä

(Tiedotetta muokattu 30.9.22, muokattu otsikkoa ja kahta ensimmäistä kappaletta.)

Päivystyksen oma palvelunumero poistuu käytöstä

Kuusamon terveyskeskuksen päivystyksessä on ollut käytössä oma päivystyksen palvelunumero, joka tulee poistumaan käytöstä 3.10.2022 alkaen. Tuosta päivästä lähtien kaikki päivystykselliset yhteydenotot tehdään puhelimitse numeroon 116117 tai Päivystysapu chatissa.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee aina soittaa hätänumeroon 112. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, tai äkillinen kouristelu.

Mikä päivystysapu?

Päivystysapu 116117 on päivystyksellisiin asioihin keskittynyt sosiaali- ja terveydenhuollon ohjaus- ja neuvontapalvelu, johon otetaan yhteyttä ennen päivystykseen hakeutumista. Päivystysapuun saa yhteyden soittamalla maksuttomaan numeroon 116117. Yhteydenottoihin vastaavat tehtävään koulutetut terveydenhuollon ammattilaiset. Palvelusta ohjataan oikeaan hoitopaikkaan tai annetaan ohjeita itsehoitoon.

Päivystysavussa voi asioida soittamisen sijaan myös maksuttomassa chatissa. Chatissa asioimiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Pääset siirtymään chattiin tästä: Pohjois-Pohjanmaan Päivystysapu chat. Chat-linkki löytyy myös päivystyksen verkkosivulta.

Puhelimitse tai chatissa saapuneisiin yhteydenottoihin vastataan kaikkina vuorokauden aikoina.

Päivystysavun tekstipalvelu

Henkilöille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta on tarjolla tekstipalvelu, jonka tuottamisesta koko Suomessa vastaa HUS Uudenmaan Päivystysapu. Tekstipalveluun pääsee siirtymään alla olevan linkin kautta. Myös tekstipalvelu vaatii tunnistautumisen.

Päivystysavun tekstipalvelu

Haluatko asioida sähköisesti?

Päivystysapupalvelun laajenemisen myötä myös Omaolo-palvelun oirearvioiden käyttö laajenee. Jatkossa myös kiireelliset oirearviot ohjautuvat työjonolle kaikkina vuorokauden aikoina. Virka-ajan ulkopuolella kiireellisiä oirearvioita käsittelevät Päivystysavun ammattilaiset.

Mikäli asioit mieluummin sähköisesti, täytä oirearvio osoitteessa omaolo.fi . Omaolo-palvelusta voit lukea lisää kaupungin sivuilta esimerkiksi täältä: Sähköiset terveyspalvelut . Kuusamon osalta Omaolossa on käytössä 13 oirearviota.