Hyppää sisältöön

Nuortentalo Winssin Discord-palvelimella vauhdikas alku

Kuusamon kaupungin nuorisopalveluiden oman Discord-palvelimen ensimmäiset päivät ovat sujuneet vauhdikkaissa merkeissä.

Nuortentalo Winssin Discord-palvelin avattiin maanantaina 12. huhtikuuta. Avaamisen jälkeen palvelimelle on liittynyt jo lähes 70 jäsentä.

Mikä Discord?

  • Discord on kommunikaatioapplikaatio, joka toimii niin tietokoneella kuin älypuhelimella. Discordissa on kirjoittamisen lisäksi mahdollisuus viestiä myös puhumalla. Viestiä voi monille ihmisille tai vain kahden käyttäjän kesken, eikä käyttäjästä näe hänen niin halutessaan muita tietoja kuin nimimerkin.

Mennyt ja tuleva ohjelma:

  • Kahden ensimmäisen viikon ohjelmassa on ollut muun muassa Winssin henkilökunnan toteuttamia peli- ja kokkailustriimejä, eli suoria verkkolähetyksiä. Lähetyksiä seuranneet nuoret ovat päässeet osallistumaan striimeihin kommenttikanavan kautta.
  • Live-lähetysten lisäksi Winssin Discordissa on esimerkiksi pelattu digitaalisia versioita Unosta ja muista tutuista peleistä, jaettu tietotekniikkaan sekä erilaisten soittimien soittamiseen liittyviä vinkkejä, esitelty kuvia omista lemmikeistä ja kuunneltu musiikkia. Nuorisopalveluiden ohjaajat ovat myös käyneet henkilökohtaisia keskusteluja Winssin Discord-palvelimelle liittyneiden nuorten kanssa.
  • Tulevaisuudessakin Winssin Discordissa järjestään erilaisia livestriimejä ja muuta ohjelmaa vaihtuvan viikko-ohjelman mukaan. Lisäksi järjestetään kuukausittain ja kausittain vaihtuvaa ohjelmaa. Jatkossa myös nuoret itse on tarkoitus ottaa yhä vahvemmin mukaan Winssin Discordin ohjelman toteutukseen ja suunnitteluun.

Lisätietoja antaa:

Aihealueet