Hyppää sisältöön

Maan pinnalla –malliin etsitään nyt koillismaalaisia työnantajia mukaan kertomaan paikallista tarinaa

Työnantajatarinoilla valtakunnallista näkyvyyttä osaajapulan helpottamiseksi

Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy:n hallinnoimassa Mahdollisuuksien pohjoinen – JobBoost –hankkeessa osaavan työvoiman houkuttelemiseen suunnattu Maan pinnalla –konsepti etenee. Vuodenvaihteessa käynnistyy valtakunnallinen kampanjointi, joka tähtää alueen kiinnostavuuden kasvattamiseen ja osaavan työvoiman liikkumiseen kohti Kuusamoa, Taivalkoskea ja Posiota.

Nyt hankkeessa etsitään paikallisia työnantajia kertomaan tarinaansa

Maan pinnalla -mallin tavoitteena on kannustaa työikäisiä henkilöitä, joilla kenties on jo syntynyt halu pois kaupunkiasumisesta tai oravanpyörästä, muuttamaan alueelle. Tarkoituksena on tavoittaa myös paluumuuttajia sekä etätyöstä kiinnostuneita. Malli perustuu tarinoihin, joissa kerrotaan aidosti millaista alueella on elää ja asua sekä mistä arki Koillismaalla muodostuu.

Aluetta markkinoidaan kohderyhmille kattavalla kampanjoinnilla sähköisiä markkinointikanavia hyödyntäen ja työnantajilla on mahdollisuus tulla mukaan kertomaan toiminnastaan ja saamaan samalla näkyvyyttä. Maan pinnalla –työnantajatarinoilla on tarkoitus saada osaavaa työvoimaa asettumaan alueelle pysyvästi. Kertomalla omaa tarinaansa työnantajilla on mahdollisuus tukea alueellista mielikuvaa siitä, että Koillismaalla osataan ja tehdään. Työnantajakuvan avulla voidaan kertoa muun muassa organisaation arvomaailmasta ja muista tärkeistä asioista, jotka nykypäivänä kiinnostavat työnhakijoita – Kun työnantaja viestii työpaikasta kattavasti ja monipuolisesti, lisää se mahdollisuuksia tekijän löytämiseen.

Työnantajat voivat ilmoittautua mukaan osoitteessa: www.naturpolis.fi/maanpinnalla-tyonantaja

Lisätietoja Maan pinnalla -konseptista:

  • rekrytointiasiantuntija Niina Kukka, p. 040 837 4815, niina.kukka@naturpolis.fi tai
  • Joonas Ranta, p. 040 8012 221, joonas.ranta@posio.fi

Lisätietoja JobBoost -hankkeesta:

  • projektipäällikkö Jouni Korhonen, p. 040 627 5704, jouni.korhonen@naturpolis.fi

Mahdollisuuksien Pohjoinen – JobBoost Koillis-Suomi hankkeessa haetaan laaja-alaisesti ratkaisuja Koillis-Suomen työmarkkinoiden osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseen sekä työmarkkinoiden kohtaantohaasteiden ratkaisemiseen. Hankkeen toteutusaika on 1.9.2020 – 30.4.2023.