Hyppää sisältöön

Lukuvalo-kirjallisuusseminaarissa kuullaan pohjoisia ääniä

Lukuvalo-kirjallisuusseminaari kutsuu kirjallisuuden ystäviä 16. lokakuuta Kuusamo-opistolle pohjoisen kirjallisuuden äärelle. Viidettä kertaa järjestettävän Kuusamon kirjallisuusseminaarin teemana on tällä kertaa Pohjoisia ääniä.

Ohjelma koostuu asiantuntijapuheenvuoroista ja kirjailijakeskusteluista ja päivän aikana tutustutaan niin klassikoihin kuin nykykirjallisuuteenkin. Tapahtuman järjestävät Kuusamon kaupunginkirjasto, Kuusamon kulttuuritoimi ja Kuusamo-opisto.

Seminaarissa kuullaan Markku Variksen esitelmä otsikolla Metsät vastaan, puut ohi – Veikko Haakana erä- ja luontokirjailijana. Varis on kirjoittanut Haakanan elämäkerran ja väitöskirjan eräkirjallisuudesta. Kirjallisuustoimittaja Outi Hytönen puolestaan on perehtynyt Annikki Kariniemeen ja kertoo tämän kirjailijakuvasta puheenvuorossaan Annikki Kariniemi Lapin maineen muotoilijana.

Mitä pohjoisuus merkitsee Lukuvalon kirjailijavieraille? Minun pohjoiseni -otsikkoa kantavissa keskusteluissa päivän teemaa pohtivat Pekka Juntti (Haaparanta), Katja Kärki (Rovaniemi), Katri Rauanjoki (Oulu) sekä kuusamolaiset Tuomo Pirttimaa ja Petri Vartiainen.

Lukuvalo-kirjallisuusseminaari Kuusamo-opiston teatterisalissa 16.10.2022 klo 10-15.

Lisätietoa ohjelmasta