Hyppää sisältöön

Kuusamossa otetaan käyttöön Omaolo-palvelu 20.9.

Nainen tietokoneella

POPSoten Digihankkeen puitteissa Kuusamossa otetaan käyttöön Omaolo.fi-palvelu maanantaina 20.9.2021 klo 9 alkaen. Digihankkeen yhtenä tavoitteena on, että jokaisella kuntalaisella olisi mahdollisuus ja oikeus asioida digitaalisesti sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Omaolo.fi on verkkopalvelu, jonka kautta kuntalainen voi tehdä mm. oirearvion voinnistaan ja lähettää sen terveydenhuollon ammattilaiselle. Palvelulla vältetään jonottamista ja turhia hoitokäyntejä.

Kuusamossa otetaan ensivaiheessa käyttöön kolme Omaolon oirearviota: korona, virtsatietulehdus ja yleisoirearvio. Omaolo antaa asukkaalle toimintasuosituksen hänen valitsemiensa oireiden perusteella. Suositus voi olla itsehoito-ohje tai kehotus ottaa yhteyttä ammattilaiseen joko puhelimitse tai Omaolon kautta. Suositukset perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen näyttöön ja Käypä hoito -suosituksiin.

Seuraavan vuoden aikana pyrimme asteittain ottamaan käyttöön muita oirearvioita sekä muita Omaolon palveluita, kuten määräaikaistarkastuksia.

Palvelua  ja sen käyttöä esitellään Liikuntahallilla seuraavasti:

  • to 16.9. klo 12-15.30
  • ke 22.9. klo 13-16
  • to 23.9. klo 12.30-16
  • to 30.9. klo 12-15

Linkki palveluun: Omaolo.fi

Lisätietoa palvelusta antaa Omaolovastaava Susanna Aikkila, susanna.aikkila@kuusamo.fi