Hyppää sisältöön

Kuusamon koronatiedote 7.12.2021

Aluehallintovirasto on kieltänyt 3.12.2021 alkaen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. 7.12.2021 alkaen asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Rajoitukset ovat voimassa 31.12.2021 asti. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.

Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja ja yleisiä saunoja. Muiden tilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Koronapassia ei voi ottaa käyttöön sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia kuten apteekeissa, vähittäiskaupoissa, posteissa, huoltoasemilla tai kirjastoissa, näiden normaalissa toiminnassa.

Koronapassi Kuusamon kaupungin tilaisuuksissa

Kaupunki on ottanut käyttöön koronapassin vaihtoehtona rajoituksille. Passia vaaditaan yli 16-vuotiailta sisätiloissa järjestettävissä yli 10 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa sekä ulkotiloissa tapahtuvissa kokoontumisissa, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Varaudu todistamaan myös henkilöllisyytesi.

  • Lataa koronapassi puhelimeesi tai tulosta se Omakanta -sivulta https://www.kanta.fi/koronapassi.
  • Henkilöt, jotka eivät käytä Omakantaa (esim. ei ole pankkitunnuksia tai suomalaista henkilötunnusta), voivat saada koronatodistuksen tulosteena terveydenhuollosta.
  • Pyynnön voi jättää Kuusamon terveyskeskukseen sähköpostitse koronarokotus@kuusamo.fi. Älä lähetä henkilötunnusta, jos käytössäsi ei ole salattua sähköpostia.
  • Todistus tulostetaan viikon sisällä pyynnöstä. Todistus voidaan postittaa tai asiakas voi sen noutaa sovitusti.
  • Alaikäisen koronarokotustodistuksen voi pyytää alaikäinen itse tai yhdessä huoltajan kanssa. Huoltaja ei voi pyytää todistusta ilman huollettavansa läsnäoloa. Kouluterveydenhuollosta todistuksia ei saa.

Muutoin Pohjois-Pohjanmaalla voimassa olevat suositukset ja rajoitukset ovat pysyneet ennallaan. Lue lisää: https://oyskorona.fi/

Tiedotteeseen liittyvät lisätiedot:

Aihealueet