Hyppää sisältöön

Kuusamon koronatiedote 3.12.2021

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää yli kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Määräys on voimassa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella 3.12.2021 – 31.12.2021.

Toimijat voivat järjestää yli kahdenkymmenen henkilön tilaisuuksia edellyttämällä yli 16-vuotiaalta EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä yleisötilaisuuteen pääsemiseksi. Varaudu todistamaan myös henkilöllisyytesi.

Koronapassi Kuusamon kaupungin tilaisuuksissa

Kaupunki on ottanut käyttöön koronapassin vaihtoehtona rajoituksille. Passia vaaditaan sisätiloissa järjestettävissä yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa. Varaudu todistamaan myös henkilöllisyytesi.

  • Lataa koronapassi puhelimeesi tai tulosta se Omakanta -sivulta https://www.kanta.fi/koronapassi.
  • Henkilöt, jotka eivät käytä Omakantaa (esim. ei ole pankkitunnuksia tai suomalaista henkilötunnusta), voivat saada koronatodistuksen tulosteena terveydenhuollosta.
  • Pyynnön voi jättää Kuusamon terveyskeskukseen sähköpostitse koronarokotus@kuusamo.fi.
  • Älä lähetä henkilötunnusta, jos käytössäsi ei ole salattua sähköpostia.
  • Todistus tulostetaan viikon sisällä pyynnöstä. Todistus voidaan postittaa tai asiakas voi sen noutaa sovitusti.
  • Alaikäisen koronarokotustodistuksen voi pyytää alaikäinen itse tai yhdessä huoltajan kanssa. Huoltaja ei voi pyytää todistusta ilman huollettavansa läsnäoloa. Kouluterveydenhuollosta todistuksia ei saa.

Muutoin Pohjois-Pohjanmaalla voimassa olevat suositukset ja rajoitukset ovat pysyneet ennallaan. Lue lisää: https://oyskorona.fi/

Tiedotteeseen liittyvät lisätiedot

Aihealueet