Hyppää sisältöön

Kuusamon kaupunki osallistui POHJOINEN21 -valmiusharjoitukseen

Lapin ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastojen järjestämä POHJOINEN21-valmiusharjoitus toteutettiin 6. – 7.9.2021 välisenä aikana. Valmiusharjoituksen toiminnallinen vaihe oli tiistaina 7. syyskuuta. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa harjoitus painottui väestönsuojeluun.

Valmiusharjoituksen tavoitteena oli kehittää etenkin kuntien, pelastuslaitosten ja muiden viranomaisten valmiuksia sekä yhteistoimintaa vaativan uhkan tilanteessa. Harjoitus keskittyi Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella väestön evakuointien suunnittelun ja järjestelyiden edistämiseen ja yhteensovittamiseen. Lisäksi tarkasteltiin muun muassa alueellisen huoltovarmuuden kysymyksiä väestön evakuointien suunnitteluun liittyen.

Valmiusharjoitukseen osallistuvat kaikki Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun sekä Lapin alueen kunnat sekä laaja joukko alueviranomaisia ja -toimijoita. Harjoitus toteutettiin ns. karttaharjoituksena. POHJOINEN21 sovitettiin yhteen samalla viikolla järjestettävän puolustusvoimien paikallispuolustusharjoitus PAPU2/21 kanssa.

Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston tiedote: POHJOINEN21-valmiusharjoitus huipentuu toiminnalliseen vaiheeseen

Varautuminen turvaa, kun on häiriötilanne – Lue lisää kotitalouksien varautumisesta Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön sivulta:

Varautuminen kotona – SPEK