Hyppää sisältöön

Kuusamo-mitali taiteilija Simo Iso-Möttöselle

Karjalainen Riitta Kuusamon kaupunki
Kuusamo-mitalin nro 70 luovutustilaisuus
Kuusamo-mitalin nro 70 luovutus kuvataiteilija Simo Iso-Möttöselle. Mitalin luovuttivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tuomo Hänninen ja kaupunginjohtaja Jouko Manninen.

Kuusamon kaupunginhallitus on päättänyt kokouksessaan 17.11.2020 myöntää Kuusamo-mitalin nro 70 taiteilija Simo Iso-Möttöselle.

Kuusamo-mitali luovutetaan saajalle pienimuotoisessa Kuusamon kaupungin juhlatilaisuudessa maanantaina 18.1.2021.

Simo Iso-Möttönen on taiteilija, joka on tehnyt taidetta kuudella vuosikymmenellä. Ensimmäiset työt ovat 1970-luvulta. Iso-Möttönen tunnetaan voimakkaanvärisistä abstrakteista teoksista.

Taidetta kuudelta vuosikymmeneltä – näyttely oli esillä Kuusamotalon Kaamosgalleriassa ja Oulankasaliin vievällä käytävällä 2. – 27. marraskuuta 2020. Näyttelyn suojelijana toimi maakuntaneuvos Pauli Saapunki ja järjestäjänä Kuusamon kulttuuritoimi.

Näyttelyn nimi oli osuvasti ”Elämän palasia”. Teoksia oli esillä jokaiselta vuosikymmeneltä. Simo Iso-Möttönen edustaa mitä parhaiten kansainvälistä taiteilijaa, joka on pitkään vaikuttanut ja tehnyt merkittävää työtään Kuusamon ja koko seutukunnan taiteen ja kulttuurityön hyväksi.

Kuusamo-mitali voidaan myöntää tunnustuksena ansioista tieteen, taiteen, urheilun tai muun kulttuurityön alalla, pitkäaikaisesta ja merkittävästä työstä yhteiskuntaelämässä tai merkittävistä valtakunnallisista tai kansainvälisistä saavutuksista.

 

Siirry Kuusamo-mitalin sivulle