Hyppää sisältöön

Koronatiedote 24.8.2021

Kuusamon kaupungin tiedote 24.8.2021

Kuusamossa on tänään todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa ja noin 100 henkilöä on asetettu eristykseen tai karanteeniin.

Kuusamon kouluilla, Rukan ylä- ja alakoulussa ja Mäkelän koululla, on voinut altistua Covid-19-tartunnalle. Rukalla yksi koululuokka on asetettu 22.8.2021 karanteeniin. Lähialtistuneisiin henkilöihin on oltu yhteydessä ja heidät on määrätty karanteeniin. Jäljitystyötä jatketaan terveysviranomaisen johdolla. Altistumiskaranteeneja määrätään sitä mukaan, kun jäljitystyö etenee.

Muita altistumispaikkoja ei ole toistaiseksi tiedossa lukuun ottamatta Rukan ylä- ja alakoulua ja Mäkelän koulua.

Karanteenin ajan opetusjärjestelyistä tiedotetaan oppilaita ja heidän huoltajiaan erillisellä tiedotteella. Terveysviranomaisilta saadun tiedon perusteella muu opetustoiminta voi jatkua toistaiseksi kouluissa normaalisti. Sellaisten oppilaiden, jotka ovat terveitä eivätkä ole saaneet karanteenimääräystä ei ole syytä jäädä koulusta pois. He voivat käydä koulua normaalisti noudattaen viranomaisten antamia maski-, turvaväli- ja käsihygieniaohjeita sekä kouluilla annettuja ohjeita.

Mikäli vähäisiäkin oireita ilmaantuu, kaikkia kehotetaan seuraamaan vointiaan ja herkästi hakeutumaan koronavirusnäytteenottoon terveyskeskuksen flunssapolille tai yksityiseen näytteidenottopalveluun:

  • Flunssapolin numero 040 860 0090 klo 8.00-15.00 ja muina aikoina 040 860 8611
  • Lääkäriasema Bene osoitteessa: Rukatunturintie 9, Kauppakeskus Kumpare. Testauspisteen aukioloajat maanantaista sunnuntaihin klo 9-19, ajanvaraukset numerosta 040 707 7123

Tärkeää on muistaa noudattaa hyvää käsihygieniaa ja pitää kasvomaskia voimassa olevan suosituksen mukaisesti sekä huolehtia turvaväleistä aina kun se on mahdollista.

Kaikissa rokotuksen piiriin kuuluvissa ikäryhmissä korostuu entisestään rokotuksen merkitys. Täysi rokotussarja suojaa vakavan taudin varalta. Linkki aikuisväestön rokotuksen sähköiseen ajanvaraukseen: https://kuusamo.eaika.fi/koronarokote

Tarkempia ohjeita THL:n sivuilta: Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus

Lisätiedot:

Aihealueet