Hyppää sisältöön

Koronatiedote 22.8.2021

Kuusamon kaupungin tiedote 22.8.2021

Rukan koulun yläkoulun puolella on voinut altistua Covid-19-tartunnalle. Yksi koululuokka on asetettu tänään karanteeniin. Lähialtistuneisiin henkilöihin ollaan oltu yhteydessä tartunnan jäljityksestä ja heidät on määrätty karanteeniin.

Karanteenin ajan opetusjärjestelyistä tiedotetaan oppilaita ja heidän huoltajiaan erillisellä tiedotteella. Muu opetustoiminta voi jatkua toistaiseksi koulussa normaalisti.

Muita oppilaita ja henkilökunnan jäseniä neuvotaan seuraamaan vointiaan ja herkästi hakeutumaan koronavirusnäytteenottoon terveyskeskuksen flunssapolille, mikäli oireita ilmaantuu.

Lisäksi on tärkeää muistaa noudattaa hyvää käsihygieniaa ja pitää kasvomaskia voimassa olevan suosituksen mukaisesti sekä huolehtia turvaväleistä aina kun se on mahdollista.

Rokotuksen merkitys kaikissa rokotuksen piiriin kuuluvissa ikäryhmissä korostuu entisestään. Täysi rokotussarja suojaa vakavan taudin varalta. Linkki aikuisväestön rokotuksen sähköiseen ajanvaraukseen: https://kuusamo.eaika.fi/koronarokote

Vanhempia pyydetään keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa koronavirusrokotteen tärkeydestä. Rokotukset 12-15-vuotiaiden osalta hoidetaan kouluilla.

Tarkempia ohjeita THL:n sivuilta: Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus

Lisätiedot:

Aihealueet