Hyppää sisältöön

Koronatiedote 22.11.2021

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Määräys on voimassa ajalla 26.11.2021-25.12.2021. Osallistujamäärää koskeva rajoitus ei koske tilaisuuksia, joissa vaaditaan osallistujalta voimassa oleva koronatodistus.

Kuusamossa koronaepidemiatilanne on kehittynyt myönteisempään suuntaan. Tartuntamäärät ovat laskeneet viime viikon loppuun verrattuna, joka näkyy pienempinä poissaolomäärinä perusopetuksessa.

Edelleenkin on tärkeää noudattaa hyvää käsihygieniaa, pitää kasvomaskia voimassa olevan suosituksen mukaisesti ja huolehtia turvaväleistä. Täysi rokotussarja suojaa vakavan taudin varalta, muistithan ottaa rokotteen.

Maskin käyttöä suositellaan (koskee yli 12-vuotiaita):

  • Vailla täyttä rokotussuojaa oleville aina julkisissa sisätiloissa
  • Koko väestölle riippumatta rokotussuojasta: matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella sekä oman harkinnan mukaan julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä.

Tarkempia ohjeita THL:n sivuilta: Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus

Tiedotteeseen liittyvät lisätiedot:

Aihealueet