Hyppää sisältöön

Koillismaalla eletään maan pinnalla – Tule kertomaan tarinasi

Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy:n hallinnoimassa Mahdollisuuksien pohjoinen – JobBoost –hankkeessa osaavan työvoiman houkuttelemiseen suunnattu konseptointityö on valmistunut kesän kynnyksellä ja työ jatkuu nettisivujen ja somekanavien rakentamisella. Vuodenvaihteen tienoilla on tarkoitus aloittaa valtakunnallinen kampanjointi, joka tähtää alueen kiinnostavuuden kasvattamiseen ja osaavan työvoiman liikkumiseen kohti Kuusamoa, Taivalkoskea ja Posiota.

Tavoitteena on houkutella alueelle työikäisiä perheellisiä tai perhettä haluavia ihmisiä, joilla kenties on jo syntynyt halu pois kaupunkiasumisesta tai oravanpyörästä. Tarkoituksena on tavoittaa myös paluumuuttajia sekä etätyöstä kiinnostuneita. Maan pinnalla-nimeä kantava malli perustuu tarinoihin, joissa kerrotaan aidosti, minkälaista alueella on elää ja asua, mistä arki Koillismaalla muodostuu.

Nyt hankkeessa etsitäänkin paikallisia ihmisiä kertomaan elämästä Koillismaalla!

Mitä Maan pinnalla tarkoittaa?

Se tarkoittaa tässä yhteydessä arjen kulkua. Koillismaalta paikkansa löytäneiden ihmisten elämää, arjen ja vapaa-ajan tekemisten ja ratkaisujen kautta kerrottuna. Se kertoo myös aikakäsityksestä, miten se on erilainen verrattuna ruuhka-Suomeen tai kaupunkeihin. Sen avulla viestitään myös miten työmarkkinat, harrastukset ja palvelut ovat ihmisenkokoisia. Koillismaalla eläessä tuntee olevansa perillä – ei koko ajan jahtaamassa jotakin.

Miksi Maan pinnalla on tarpeellinen?

Kuusamossa, Taivalkoskella ja Posiolla ollaan työvoimapulan äärellä. Monet alat, kuten sosiaali- ja terveysala, metsä- ja puutoimiala ja matkailuala kärsivät tällä hetkellä merkittävästä osaajapulasta. Maan pinnalla –tarinoilla on tarkoitus houkutella alueelle osaavaa työvoimaa. Pysyvästi, asettumaan ja löytämään paikkansa.

Lisätietoja Maan pinnalla -konseptista:

  • sisällöntuottaja Niina Kukka, p. 040 837 4815, niina.kukka@naturpolis.fi
  • Joonas Ranta, p. 040 801 2221, joonas.ranta@posio.fi

Lisätietoja JobBoost -hankkeesta:

  • projektipäällikkö Jouni Korhonen, p. 040 627 5704, jouni.korhonen@naturpolis.fi

Mahdollisuuksien Pohjoinen – JobBoost Koillis-Suomi hankkeessa haetaan laaja-alaisesti ratkaisuja Koillis-Suomen työmarkkinoiden osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseen sekä työmarkkinoiden kohtaantohaasteiden ratkaisemiseen. Hankkeen toteutusaika on 1.9.2020 – 30.4.2023.

Lue lisää Naturpoliksen verkkosivuilta ja tule mukaan kertomaan elämästä Koillismaalla:

Naturpolis.fi – Maan pinnalla