Hyppää sisältöön

Kestävän elämäntavan viikko 19.-23.9.2022

Koillisopistot järjestävät kestävän elämäntavan teemaviikon osana Euroopan yhteistä kestävän kehityksen tapahtumaa.

Kiinnostavia, ajankohtaisia luentoja on päivittäin maanantaista perjantaihin. Maksuttomat luennot järjestetään Kuusamo-opiston teatterisalissa, mutta kaikkiin pääsee mukaan myös etäyhteydellä.

Tiistaina 20.9.2022 on vuorossa Kuusamon kaupungin jätehuollon ja kiertotalouden palveluasiantuntija Marjukka Ronkaisen luento Jätehuolto osana kestävää elämäntapaa.

Kuusamon uudet jätehuoltomääräykset astuvat voimaan heinäkuussa 2023. Luennolla käydään läpi Suomen jätelakipakettia ja jätehuollon käytännön toteutusta. Ohjelmassa on myös lyhyt kertaus lajittelusta ja tietoa jätteiden matkasta eteenpäin keräyspisteiltä.

Jätehuolto osana kestävää elintapaa on arkipäivän mahdollisuus vaikuttaa.

Ilmoittaudu luennolle 19.9. mennessä

Kaikki teemaviikon tapahtumat sekä ilmoittautumislinkit löydät Kuusamon kaupungin tapahtumakalenterista.

Siirry Kuusamon kaupungin tapahtumakalenteriin

Koillisopistot eli Kuusamon, Posion, Pudasjärven, Ranuan ja Taivalkosken kansalaisopistot aloittivat kesällä 2020 opetushallituksen laatu- ja kehittämisavustuksen tuella Kestävän elämäntavan Koillisopistot -hankkeen. Koillisopistot osallistuvat Euroopan yhteiseen kestävyysviikkoon järjestämällä maksuttomia luentoja kestävän elämäntavan eri osa-alueista.

Kestävän elämäntavan viikon luentojen aiheita syksyllä 2022 ovat jätehuollon lisäksi, 72 h varautuminen, ilmastonmuutos, kestävä matkailu, kestävä vaatehuolto, kierrätys ja kertakäyttömuoti sekä oman elämän budjetointi.