Hyppää sisältöön

Joukkoliikenteen kesäaikataulukausi alkanut

Kesäaikataulut astuivat voimaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkimassa Koillismaan kuntien välisessä joukkoliikenteessä 6. kesäkuuta 2022. Kesäajan joukkoliikenne palvelee pääasiassa matkailua ja liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen.

Alla on lueteltu ELY-keskuksen liikenne pääsuunnittain kesäaikataulukaudella sekä liikenteeseen tehdyt keskeiset muutokset. Osaan vuoroista on lisäksi tehty pieniä reitti- ja aikataulumuutoksia.

Kemijärvi–Kuusamo

Yöjunan liityntäliikenne Kemijärven ja Kuusamon välillä on käynnistynyt 6. kesäkuuta 2022. Liikennettä on arkipäivisin, lauantaisin ja sunnuntaisin yksi vuoro kumpaankin suuntaan. Vuorot kulkevat Suomutunturin, Käylän sekä Rukan kautta. Kemijärveltä lähdetään yöjunan saavuttua ja Kemijärvelle saavutaan ennen yöjunan lähtöä.

Lue lisää: Liikenne Kemijärven yöjunalta Kuusamoon käynnistyy kesäkuussa.

Kuusamo–Kajaani, Kuusamo–Hossa

Kuusamon ja Kajaanin välistä liikennettä on arkipäivisin ja sunnuntaisin yksi vuoro kumpaankin suuntaan. Kaikilla vuoroilla on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Kajaanin rautatieasemalla. Ajalla 6.6.–2.10.2022 vuorot ajetaan Hossan kautta. Edelliseen kesään verrattuna reittiä on muutettu siten, että vuorot poikkeavat myös Hossan luontokeskuksella. Luontokeskus on jatkossa helpommin saavutettavissa, kun aiemmin vuorot ovat pysähtyneet vain Hossantien varren linja-autopysäkeillä.

Lisäksi Kuusamon ja Hossan välillä liikennöi erillinen Hossabussi ajalla 6.6.–9.8.2022. Liikennettä on arkipäivisin ja lauantaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Päivän ensimmäiselle vuorolle on vaihtoyhteys Rukalta saapuvalla linja-autolla, ja illan viimeinen vuoro ajetaan Rukalle asti. Osalle vuoroista on vaihtoyhteyksiä myös Oulun ja Kuusamon väliseen linja-autoliikenteeseen.

Aikataulut

Aikataulut ovat saatavilla Google Mapsista sekä Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -sovelluksesta. Lisätietoja lipputuotteista löytyy Matkahuollon verkkokaupasta. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista on saatavilla myös linja-autoista.

Lisätiedot

  • Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, puh. 0295 038 537, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Katso Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen tiedote