Hyppää sisältöön

Covid-19 tartunnanjäljityksen tilannekuva 4.11.2021

Kuusamossa Covid-19 tartuntamäärät ovat lähteneet nousuun tämän viikon alussa. Maanantaista tähän hetkeen mennessä tartuntoja on todettu 33 kappaletta. Altistuskaranteeniin on määrätty 50 henkilöä.

Tartunnat liittyvät tämänhetkisen tiedon mukaan 14 eriin ketjuun, yhdistäviä linkkejä aiempiin ketjuihin ei ole kaikissa tapauksissa pystytty luotettavasti jäljittämään. Jatkotartuntoja tulee paljon perheissä ja lähipiirissä, mutta myös useita uusia tartuntoja on todettu ilman mitään selkeää altistumista aiemmin. Suurin osa tartunnoista on todettu puutteellisen rokotussuojan omaavilla henkilöillä.

Tällä hetkellä tietojemme mukaan yhtään Kuusamolaista ei ole sairaalahoidossa Covid-19 tartunnan vuoksi.

Tartunnanjäljitys on runsaiden uusien tapausten vuoksi ruuhkautunut ja  yhteydenotot altistuneisiin ovat tästä syystä viivästyneet jonkin verran. Positiiviseksi todetut henkilöt ollaan tavoitettu pääsääntöisesti saman vuorokauden aikana.

Tämänhetkisen ohjeen mukaan viralliseen altistuskaranteeniin määrätään henkilöt, jotka eivät ole saaneet kahta rokotusta, tai toisesta rokotusannoksesta on alle viikko aikaa ja asuvat positiiviseksi todetun henkilön kanssa samassa taloudessa, tai ovat oleskelleet läheisesti tuntikausia samassa tilassa henkilön tartuttavuusaikana.

Tilanteen kiihtymisestä johtuen muistutamme edelleen rokotteen ottamisen tärkeydestä. Aikoja on hyvin saatavilla. Lisäksi suosittelemme maskin käyttöä kodin ulkopuolella tilanteissa, joissa turvaetäisyyden pitäminen ei ole mahdollista. Lisätietoja koronarokotuksista täältä.

 

Kuusamossa 4.11.2021

ayl Marika Käkelä

Tartuntataudeista vastaava lääkäri

Kuusamon terveyskeskus

Aihealueet