Hyppää sisältöön
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää Kuusamon kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut 1.1.2023 alkaen. Sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyviä tietoja ei enää päivitetä www.kuusamo.fi-verkkosivuilla. Pohteen verkkosivut löydät osoitteesta www.pohde.fi

Vammaisten asumispalvelut

Asumispalvelujen piiriin hakeudutaan vammaistyön sosiaalityöntekijän kautta täyttämällä hakemuslomake.

Apajakoti on 9- paikkainen Kuusamon kaupungin ylläpitämä ohjattua asumista tarjoava ryhmäkoti aikuisille kehitysvammaisille. Apajakodissa jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa wc ja suihku. Asuminen on kodinomaista ja ruoat valmistetaan yhdessä asukkaiden kanssa.

Ruijanmutkan ryhmäkoti on Kuusamon kaupungin ylläpitämä, ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa tarjoava ryhmäkoti aikuisille kehitysvammaisille. Lisäksi siellä järjestetään kehitysvammaisten lasten ja aikuisten tilapäishoitoa. Ruijanmutkassa on 22 autetun asumisen paikkaa sekä 1 tilapäishoitopaikka. Ruijanmutka on jaettu kahteen pienkotiin: Onnelaan ja Kultalaan, joissa on oma olohuone ja keittiö. Kaikilla asukkailla on omassa huoneessa suihku ja wc.

Yksityiset vammaisten asumispalveluyksiköt

  • Seviset Oy tuottaa Rantalan asumispalvelut. Rantalassa on sekä autetun (yövalvonta) ja ohjatun (ei yövalvonta) asumispaikkoja, yhteensä 20.

    Linkki (avautuu uuteen välilehteen): Seviset Oy

  • Attendo Oulanka on Kuusamoon syksyllä 2019 valmistunut kehitysvammaisten palvelukoti. Oulanka tarjoaa asiakkaille tehostettua palveluasumista ja yksilöllistä tukea arkielämässä selviytymiseen viihtyisissä, nykyisten laatuvaatimusten mukaisissa tiloissa.

    Linkki (avautuu uuteen välilehteen): Attendo Oulanka

Lisätietoja palvelusta antaa