Hyppää sisältöön

Ajanvaraus ma-pe klo 8.00 – 15.30

Muistathan ilmoittautua tutkimukseen tullessasi! Ilmoittautumisautomaatti sijaitsee neuvonnan vieressä.

Kuusamon terveyskeskuksen röntgenissä tehdään:

  • Keuhkojen, luuston, nivelten ja hampaiden kuvaukset

  • Vatsan ja kaulan alueen, lihasten, nivelten ja rintojen tutkimuksissa ultraäänellä saadaan tietoa kudosten rakenteista. Tiettyihin ultraäänitutkimuksiin (mm. vatsan alue) on esivalmisteluohjeet erikseen. Ohjeet annetaan ajanvarauksen yhteydessä. Tutkimusmenetelmä on kivuton.

  • Magneettitutkimusrekka käy kerran kuukaudessa. Tutkimukseen tultaessa on suotavaa jättää kotiin metalliesineet, kellot, korut, pankki- ja luottokortit. Pukeutuminen mielellään vaatteisiin, joissa ei ole esim. metallinappeja tai -vetoketjuja yms. Sydämen tahdistin on este magneettitutkimukselle.

  • Mm. pään, keuhkojen ja nivelten CT-tutkimuksia tehdään pääsääntöisesti tiistaisin ja keskiviikkoisin, muina aikoina vain päivystystutkimukset.

  • Kliininen mammografia lääkärin lähetteellä.
    Seulontamammografia; seulontaikäiset (50 – 69 -vuotiaat; 1947 ja sen jälkeen syntyneille naisille) kuvaus 2 vuoden välein. Kutsu lähetetään asiakkaalle kotiin. Vastaus toimitetaan n.1 kk:n kuluttua tutkimuksesta.

  • Rasitus-EKG:n tultaessa on suotavaa olla mukana kevyet kengät ja väljät housut. Naiset voivat halutessaan ottaa ylävartalonsa suojaksi hihattoman topin, väljät urheiluliivit tai kaarituettomat rintaliivit. Tutkimukseen tullessa ei tarvitse olla ravinnotta. Tutkimusajan ja valmistautumisohjeen antaa hoitavan lääkärin vastaanottoavustaja.