Hyppää sisältöön

Flunssapoliklinikka

Terveyskeskuksen flunssapoli

Kaikki hengitystieinfektion oireiden vuoksi arviota tarvitsevat potilaat ohjataan tutkittavaksi flunssapolille. Ennen poliklinikalle tuloa on soitettava klo 8-15 koronapuhelimeen 040 860 0090 ja muina aikoina päivystyksen numeroon 040 860 8611.

Kulku flunssapoliklinikalle järvenpuoleisesta H-ovesta. Mikäli tulet sovitusti näytteenottoon, kulku K-ovesta.

Sähköisiä työkaluja koronainfektion oireiden itsearviointiin

  • Koronabotti antaa selkeän vastauksen siitä, pitääkö koronasta olla huolissaan: Terveyskylän koronabotti
  • Omaolon oirearviosta saat tarkemman arvion hoitoon hakeutumisen tarpeesta: Omaolo
  • Terveyskylän verkkosivulla Koronavirus (Covid 19) on monipuolisesti tietoa koronasta

Koronatestaus maahan saapuville

Tartuntatautilain nojalla Kuusamon kaupunki on velvollinen järjestämään maahan saapuvien testauksen. Testaus tapahtuu Kuusamon terveyskeskuksen flunssapolilla. Maasta poistuvien matkailijoiden osalta ensisijaisesti testauksen tulisi tapahtua omakustanteisesti. Tällä hetkellä paikkakunnallamme Mehiläinen tarjoaa Covid -testejä.

Ensisijaisesti maasta poistuvat tulee ohjata varaamaan aika Mehiläisen testauspisteeseen. Matkailijoiden kannattaa huomioida PCR-testin vastausviive, joka on 1-3 vrk niin Mehiläisellä, kuin meidänkin laboratoriomme kautta. Mikäli aikataulullisesti Mehiläisen testauspisteessä ei ole mahdollista matkustajan käydä, olemme poikkeustapauksissa testanneet myös flunssapolilla. Mikäli maa, johon matkustaja on menossa hyväksyy antigeenitestin tuloksen, sitä kannattaa hyödyntää, koska vastaus saadaan nopeasti. Antigeenitestejä tehdään Mehiläisellä, mutta myös kaupungin flunssapolilla.