Hyppää sisältöön

Flunssa­poliklinikka

Kaikki hengitystieinfektion oireiden vuoksi arviota tarvitsevat potilaat ohjataan tutkittavaksi terveyskeskuksen flunssapolille.

Ennen poliklinikalle tuloa on soitettava

  • klo 8 – 15 koronapuhelimeen 040 860 0090
  • muina aikoina päivystyksen numeroon 040 860 8611

Kulku flunssapoliklinikalle järvenpuoleisesta H-ovesta. Mikäli tulet sovitusti näytteenottoon, kulku K-ovesta.

Sähköisiä työkaluja koronainfektion oireiden itsearviointiin

  • Koronabotti antaa selkeän vastauksen siitä, pitääkö koronasta olla huolissaan: Terveyskylän koronabotti
  • Omaolon oirearviosta saat tarkemman arvion hoitoon hakeutumisen tarpeesta: Omaolo
  • Terveyskylän verkkosivulla on monipuolisesti tietoa koronasta: Koronavirus (Covid 19)

Koronatestaus maahan saapuville

Tartuntatautilain nojalla Kuusamon kaupunki on velvollinen järjestämään maahan saapuvien testauksen. Testaus tapahtuu Kuusamon terveyskeskuksen flunssapolilla. Maasta poistuvien matkailijoiden osalta ensisijaisesti testauksen tulisi tapahtua omakustanteisesti. Tällä hetkellä paikkakunnallamme Mehiläinen tarjoaa Covid -testejä.

Ensisijaisesti maasta poistuvat tulee ohjata varaamaan aika Mehiläisen testauspisteeseen (linkki avautuu uuteen välilehteen). Matkailijoiden kannattaa huomioida PCR-testin vastausviive, joka on 1-3 vrk niin Mehiläisellä, kuin meidänkin laboratoriomme kautta. Mikäli aikataulullisesti Mehiläisen testauspisteessä ei ole mahdollista matkustajan käydä, olemme poikkeustapauksissa testanneet myös flunssapolilla. Mikäli maa, johon matkustaja on menossa hyväksyy antigeenitestin tuloksen, sitä kannattaa hyödyntää, koska vastaus saadaan nopeasti. Antigeenitestejä tehdään Mehiläisellä, mutta myös kaupungin flunssapolilla.

Finentry-palvelu

Finentry-palvelun tarkoituksena on sujuvoittaa Suomeen saapumista koronapandemian aikana. Palvelu tarjoaa tietoa ja toimintaohjeita koronavirustestauksiin ja omaehtoiseen karanteeniin liittyen. Finentry-palveluun pääset tästä linkistä.