Hyppää sisältöön

Seksuaalirikoksen uhrin hoitopolku

  • SERI-tukipiste seksuaaliväkivallan uhreille

    Terveyspalvelut

Kuusamon terveyskeskuksessa toimii seksuaalista väkivaltaa kohdanneiden SERI-tukipiste, joka tarjoaa apua ja tukea seksuaaliväkivaltaa kohdanneille.

SERI-tukipiste Kuusamossa on tarkoitettu sukupuolesta riippumatta kaikille 18-vuotiaille tai sitä vanhemmille seksuaalista väkivaltaa kohdanneille, silloin kun seksuaaliväkivallan kokemuksesta on alle kuukausi. Alle 18-vuotiaat seksuaalista väkivaltaa kohdanneet hoidetaan OYS:n SERI-tukikeskuksessa. Iästä riippumatta voit kuitenkin olla yhteydessä Kuusamon SERI-tukipisteeseen ohjauksen saamiseksi.

SERI-tukipisteeseen voi hakeutua matalalla kynnyksellä itse, yhdessä saattajan kanssa tai viranomaisen tuomana. Hoidon saaminen ei edellytä rikosilmoituksen tekoa ja hoitohenkilöstöä sitoo vaitiolovelvollisuus koko prosessin ajan. Palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.

Toivomme, että ilmoitat tulostasi etukäteen. Soita ennen tuloasi puhelinnumeroon 040 860 8367 (käytössä ympärivuorokautisesti, myös viikonloppuisin).

Puhelimessa hoitajan toimesta ohjaus, miten toimitaan ja sovitaan saapumisesta terveyskeskukseen. Mikäli puheluusi ei vastata, sinulle soitetaan takaisin mahdollisimman pian.

Mitä SERI-tukipiste tarjoaa?

  • Oikeuslääketieteelliset tutkimukset
  • Lääketieteellinen apu
  • Traumatukea
  • Seurantakäynnit / yhteydenotot