Hyppää sisältöön
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää Kuusamon kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut 1.1.2023 alkaen. Sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyviä tietoja ei enää päivitetä www.kuusamo.fi-verkkosivuilla. Pohteen verkkosivut löydät osoitteesta www.pohde.fi

Perheasioiden sovittelu

Tervetuloa perheasioiden sovitteluun!

Perheasiansovittelu on kuusamolaisille vanhemmille tarjolla oleva palvelu. Sovittelussa keskustellaan, miten lapsen tai lasten kannalta parhaiten jatketaan vanhemmuutta keskinäisessä yhteistyössä, vaikka parisuhde on päättynyt. Sovittelu on vapaaehtoista ja luottamuksellista.

Perheasiainsovittelussa

  • vanhempia autetaan jäsentämään, mistä asioista on tarpeen sopia
  • vanhemmat saavat tukea ja apua keskinäisiin neuvotteluihin tilanteissa, joissa omat yritykset ovat saattaneet kääntyä riitelyksi
  • tavoitellaan lasten asioiden ja käytäntöjen ratkaisemista sopimuksin.

Huomio lapsiin

Vanhempien ero on lapselle iso muutos. Lasten hyvinvoinnin ja tähän muutokseen sopeutumisen kannalta on tärkeätä, että lasten asiat saadaan sovittua rakentavasti vanhempien erimielisyyksistä huolimatta.

Perheasiainsovittelussa vanhemmat saavat tukea ja apua heidän välisten keskustelujen edistämiseksi. Näin lasten suhteet molempiin vanhempiinsa säilyvät ja arki sujuu erosta huolimatta. Sovittelussa keskustellaan lasten asioiden järjestämiseen liittyvistä kysymyksistä, joista vanhempien on vaikea sopia. Perheasiainsovittelija on puolueeton taho, joka ei tee tai tarjoa valmiita ratkaisuja, vaan auttaa kysymyksillään vanhempia itse löytämään sopivat ratkaisut.

Sovittelu alkaa vanhempien erillisillä valmistelutapaamisilla, joiden jälkeen on yhdestä kolmeen yhteistapaamista. Viimeisellä kerralla sovitaan seurantatapaamisesta.

Kuusamossa perheasiainsovittelua tarjotaan lapsiperheiden sosiaalipalveluna.

Yhteydenotot arkisin klo 9.00-11.00 puh. 040 860 8652.

Perheasioiden sovittelu esite pdf-tiedosto