Hyppää sisältöön
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää Kuusamon kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut 1.1.2023 alkaen. Sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyviä tietoja ei enää päivitetä www.kuusamo.fi-verkkosivuilla. Pohteen verkkosivut löydät osoitteesta www.pohde.fi

Maahanmuuttajien terveyspalvelut

You can read this page in English by switching the site language to English.

Maahanmuuttajien alkutarkastukset ja terveyspalvelut on keskitetty neuvolaan. Palveluihin kuuluvat esimerkiksi kiintiöpakolaisten maahantuloon liittyvät terveystarkastukset ja seulontatutkimukset, ohjaus ja neuvontapalvelut, perhetapaamiset sekä rokotukset. Vastaanotolla pyritään ottamaan huomioon koko perheen hyvinvointi. Terveyspalvelut tekevät tiivistä yhteistyötä suun terveydenhoidon, sosiaalipalveluiden, varhaiskasvatuksen, koulujen ja kolmannen sektorin kanssa hyvinvoinnin ja kotoutumisen tukemiseksi.

Sairasasioissa ohjaamme varaamaan ajan terveyskeskuksen vastaanotolle, äkillisissä ja akuuteissa tilanteissa ajanvaraus terveyskeskuksen päivystykseen. Neuvola tarvittaessa ohjaa ja opastaa asiakkaita ajanvarausasioissa ja muita toimijoita tulkkausvarauksissa.

Terveysneuvontaan ja kansallisen rokotusohjelman mukaisiin rokotuksiin voivat varata ajan kaikki maahanmuuttajat. Turvapaikanhakijoiden terveyspalvelut järjestetään henkilön oman vastaanottokeskuksen kautta, mutta äitiys- ja lastenneuvola ja alaikäisten lasten kouluterveydenhuollon palveluihin oikeutettuja ovat kaikki statuksesta riippumatta. Neuvolapalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.

Terveystarkastukset ja terveysneuvonta on ajanvarauksella. Vastaanotolla on mahdollisuus puhelintulkkauksen käyttöön.

Lisätietoa th Heidi Moilanen p. 040 860 8713,  heidi.moilanen@kuusamo.fi