Hyppää sisältöön

Toimintakeskus Porkkapirtti

Porkkapirtillä työskentelevät ikäihmisten palvelujen johtaja, palveluohjaajat, veteraaniasiamies, omaishoidon ohjaaja, muistikoordinaattorit, muistihoitaja, osallisuuskoordinaattori ja sihteeri.

 • Kansalaistoiminta on matalan kynnyksen toimintaa. Se on avointa ja maksutonta. Se on vapaaehtoisuuteen ja tasa-arvoisuuteen perustuvaa.
  Kansalaistoiminta on niin yksilö- kuin ryhmätoimintaa. Siihen sisältyy myös vapaaehtois- ja vertaistoiminta sekä järjestöyhteistyö.

  Kansalaistoiminnan ohjelma julkaistaan viikoittain, löydät sen tästä linkistä .

  puh. 040 860 8769

   

 • Kuntoutuksen tavoitteena on tukea kotona asuvien toimintakykyä, sosiaalisia taitoja sekä tuottaa hyvää mieltä ja oloa.
  Ryhmät on tarkoitettu henkilöille joiden liikkumisessa tai tasapainossa on tapahtunut muutosta lähiaikoina tai toimintakyky on alentunut.

  Toimintaterapeutti pitää fysioterapeutin kanssa muistisairaille asiakkaille suunnattua Liiku & toimi -muistikuntoutusryhmää. Lisäksi on voima- ja tasapainoryhmä ja ryhmä neurologisista sairauksista kuntoutuville.

  Ryhmien sisällöt vaihtelevat tarpeen mukaisesti. Ryhmät ovat maksuttomia ja niihin haetaan erillisellä lomakkeella (linkki alempana).

  Päiväkuntoutus:

  Kuntoutus on pääsääntöisesti ryhmämuotoista painottuen toiminnallisiin ja liikunnallisiin harjoituksiin. Päivän ohjelmassa huomioidaan ryhmäläisten omat toiveet ja tavoitteet. Päiväkuntoutukseen tullaan keskitetyn palveluohjauksen kautta.

  • puh. 040 860 8700 (klo 9.00 – 11.00)

  Päiväkuntoutuksesta peritään perusturvalautakunnan määrittelemä maksu.
  Rintamaveteraaneille ja virallisille omaishoitajille päiväkuntoutus on maksutonta.
  Tarvittaessa järjestämme kuljetuksen.

  Hakemuslomake kuntoutusryhmiin / päiväkuntoutukseen.

 • Muistipoliklinikalta saa monipuolista muistiasioihin liittyvää ohjausta ja neuvontaa.

  Muistikoordinaattori tekee muistiongelmiin liittyvää selvittelyä ja sekä hoidon suunnittelua ja seurantaa . Diagnosoinnista vastaa geriatri. Geriatrin vastaanotolle tullaan lääkärin lähetteellä.
  Muistikoordinaattori vastaa muistisairaan henkilön diagnosoinnin jälkeisen tilanteen seurannasta ja yhteistyöstä asiakkaan ja omaisten kanssa. Hänellä on kokonaisvastuu kotona asumisen tukemisesta sairauden eri vaiheissa yhteistyössä geriatrin kanssa.

  Muistiliitto (avautuu uuteen välilehteen)

  Hoitotahto (avautuu uuteen välilehteen)

  Koillismaan seudun muistiyhdistys (avautuu uuteen välilehteen)

 • Toimintakeskus Porkkapirttiin asiakassuhteessa olevilla ikäihmisillä on mahdollisuus ruokailla Ravintola Porkassa viikon jokaisena päivänä.
  Aukioloajat:

  • Aamupala klo 8.00 – 9.30
  • Lounas klo 11.30 – 13.30
  • Päiväkahvi klo 14.30
  • Päivällinen klo 16.30 – 17.30

  Puhelin: 040 860 0074

  Ruokalista löytyy tästä linkistä, valitse oikeasta reunasta Ruokalista hoivaosastot.

 • Seniorineuvola on tarkoitettu kaikille 65 vuotta täyttäneille. Seniorineuvola tukee ikääntyvien itsenäistä toimintakykyä ja hyvinvointia ennakoivasti terveyden- ja sairaanhoidon palveluin.
  Kun haluatte keskustella omaan hyvinvointiinne liittyvistä asioista laajemmin, toivomme että varaatte etukäteen ajan.

  Ajanvaraus

  • maanantaina, tiistaina ja torstaina klo 8-9 puhelinnumero 040 860 8040.
  • Muina aikoina emme välttämättä voi vastata puheluihin, mutta soitamme takaisin aina vapauduttua.

  Seniorineuvolan sairaanhoitaja kutsuu vuosittain 75-vuotta täyttävät terveystapaamiseen. Tapaamisessa keskustellaan hyvästä ikääntymisestä, terveydentilasta sekä päivittäisestä arjesta. Tapaamisessa saatte tietoa ja ohjausta siitä miten voitte itse vaikuttaa omaan hyvinvointiinne ja toimintakykyynne.

 • Toimintakeskus Porkkapirtti

  Ikäihmisten palvelut