Hyppää sisältöön
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää Kuusamon kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut 1.1.2023 alkaen. Sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyviä tietoja ei enää päivitetä www.kuusamo.fi-verkkosivuilla. Pohteen verkkosivut löydät osoitteesta www.pohde.fi

Kuntoutus- ja vuorohoito

Kuntoutusjakson aikana arvioidaan ikääntyneen toimintakykyä, voimavaroja ja palvelun tarvetta. Asiakkaat ohjautuvat yksiköihin palveluohjauksen kautta.

Kotona asumista voidaan tukea säännöllisellä vuorohoidolla esimerkiksi omaishoitoperheiden tukemiseksi.

Kuntoutusta ja vuorohoitoa järjestetään Toimintakeskus Porkkapirtillä Katrinkodissa ja Villa Haapassa Tolpanniemessä. Katrinkodin asiakkaat ovat enimmäkseen kuntoutusasiakkaita (jatkokuntoutus terveyskeskusjakson jälkeen esim. aivoverenkiertohäiriön tai leikkauksen jälkeinen kuntoutus). Villa Haapan vuorohoitoasiakkaat ovat enimmäkseen muistikuntoutujia sekä omaishoidon asiakkaita. Yksiköissä voi olla myös pysyvän asumispaikan odottajia.

Molempien yksiköiden toiminta pohjautuu kinestetiikan toimintamalliin. Yksiköillä on kinestetiikan laatuserfikaattitunnus.

Lue sivusta entisen Niittyvillan hoitajan tarina ” Kinestetiikka hoitotyössä ”.

Molemmissa yksiköissä on yövalvonta.  Asiakasmaksut peritään perusturvalautakunnan määrittelemän taksan mukaisesti. Lisätietoa ikäihmisten palvelujen kustannuksista tästä listauksesta.