Hyppää sisältöön
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää Kuusamon kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut 1.1.2023 alkaen. Sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyviä tietoja ei enää päivitetä www.kuusamo.fi-verkkosivuilla. Pohteen verkkosivut löydät osoitteesta www.pohde.fi

Terveyskeskuksen neuvonta

  • Terveyskeskuksen neuvonta

    Terveyspalvelut

Terveyskeskuksen neuvonta vastaa kysymyksiisi ja ohjaa sinut oikeaan paikkaan. Jos olet epävarma mihin ottaa terveyskeskuksessa yhteyttä, kysy neuvonnasta. Autamme mielellämme.

Neuvontaan voi maksaa kaikki Kuusamon kaupungin lähettämät laskut. Laskun maksamisesta ei peritä erillistä palvelumaksua.

Lääkemääräykset eli reseptit voi jättää uusittavaksi neuvontaan.

Vastaanottoajat on mahdollista perua neuvontaan. Neuvonnan aukioloaikoina voit perua ajan paikan päällä tai soittamalla ja muina aikoina tekstiviestillä.

Lääkemääräyksien eli reseptien uusiminen

Reseptien uusintaan on useita eri vaihtoehtoja. Voit valita itsellesi sopivimman tavan seuraavista

  • Soitto tai käynti terveyskeskuksen neuvonta p. 040 860 8610
  • Pyyntö apteekin kautta
  • Pyyntö OmaKannan (avautuu uuteen välilehteen) kautta. Kirjautumislinkki OmaKantaan sivun oikeassa yläreunassa. Sivulla on käyttöopastus.
  • Myös lääkärin vastaanotolla käydessä voi pyytää reseptien uudistamista (ei päivystyksessä)

Uudistamispyynnöt käsitellään kahdeksan päivän kuluessa.

Ulkopaikkakuntalaisten reseptit uusitaan ainoastaan kiireellisissä tapauksissa. Yhteys ensisijaisesti oman kotikunnan terveyskeskukseen.

Ehkäisypillerit uusitaan neuvolassa ja mielenterveyspoliklinikalla kirjoitetut reseptit uusitaan ensisijaisesti mielenterveyspoliklinikalla.

Vastaanottoaikojen peruminen

Jos et pääse sinulle varatulle vastaanottoajalle, voit perua sen viimeistään vuorokautta ennen vastaanottoaikaa terveyskeskuksen neuvontaan. Erikoissairaanhoidon vastaanotto tulee perua 3 vuorokautta ennen vastaanottoaikaa.

Neuvonnan aukioloaikoina peruutuksen voi tehdä joko paikan päällä tai soittamalla. Iltaisin ja viikonloppuisin voit laittaa peruutuksen tekstiviestinä neuvonnan numeroon. Laita tekstiviestiin seuraavat tiedot:

  • henkilön nimi, jolle aika on varattu
  • vastaanottajan nimi (lääkäri/sairaanhoitaja)
  • vastaanottoaika

Sairastumisen sattuessa ajan voi perua myös samana päivänä.