Hyppää sisältöön

Aktiviteetit poikkeusaikana

Elämme poikkeusaikoja, mutta ulkoilu suo iloja ja riemuja näihin vaikeisiin aikoihin.

Lapsille löytyvät liukkaat pulkkamäet Kuusamon keskustasta liikuntakeskuksen takaa Teletappimaasta. Samalla alueella on myös luistinkenttä, kiipeilytelineitä ja keinuja. Rukalta pulkkamäet sijaitsevat eturinteiden juurelta ja Mastonrinteiden alueelta.

Hiihtolatuja kunnostetaan sitä mukaa kun saadaan lisää lunta. Tällä hetkellä on kunnostettu Petäjälammen latu ja Rukalla Fis-ladut.
Luonto kutsuu vaeltajaa myös talvella, kunnon nastapohjalliset jalkineet ja menoksi.

Iirinkiä 9 km:n Iivaaran päiväreittiä kuljetaan talviaikaan lumikengillä. Reitin varrella on Näätälammen autiotupa ja tulipaikka vaaran päällä. Laelta näet ympärilläsi koskemattomat erämaat.

Kiutakönkään kuohuja katsomaan on vain kilometrin kävely Oulangan luontokeskukselta. Halutessasi voit ottaa lumikengät mukaan ja kiertää pidempiäkin 5-8 km:n reittejä.

Pienellä Karhunkierroksella Jyrävälle asti pääsee hyvin nastakengillä, mutta siitä eteenpäin on hyvä olla lumikengät mukana. Huomioon kannattaa ottaa Kallioportin 300 porrasta joissa ei lumiseen aikaan ole askelmia, varovaisuutta noudattaen ylös tai alas.

Valtavaaralle mentäessä on hyvä olla lumikengät mukana tai hyvät nastalliset vaelluskengät, reitti on kuljettavissa ympäri vuoden. Vaaran laelta avautuvat upeat talviset maisemat silmän kantamattomiin. Karhunkierroksen polkua pitkin voi kävellä vaikka Konttaiselle saakka. Lähemmäksi Konttaisen päiväreittiä pääsee myös autolla Virkkulantietä. Reitillä ei välttämättä tarvitse lumikenkiä, vain hyvät mielellään nastalliset kengät riittävät. Konttaisen laelta näkyy Kitkajärven yli jopa Riisitunturille asti.

Riisitunturilla on tunnetuimmat tykkypuut. Näitä ihastelemaan pääsee lumikengillä tai suosituimpaan aikaan myös tavallisilla nastapohjaisilla jalkineilla.
Korouoman rotkolaakson jääputoukset kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Koronjää reitillä suositellaan käytettäväksi joko nastallisia kenkilä tai lumikenkiä.

Reittien varsilla on monen monta tulistelupaikkaa eväiden nauttimiseen ja vaikka nokipannukahvien keittoon. Kaikilla Metsähallituksen hallinnoimilla tulipaikoilla on myös polttopuut valmiina.