Hyppää sisältöön

Tiedolla johtamisen Vihdonkin! -hanke

Vihdoinkin! -hanke on Kalajoen, Kuusamon ja Taivalkosken yhteishanke, jossa kehitetään kuntien tiedolla johtamista, talousjohtamista, -prosesseja, -suunnittelua, -raportointia ja talousvisualisointia. Näin kunnissa päästään kohti parempaa ja monipuolisempaa digitaalisen tiedon hyödyntämistä. Tavoitteena on, että tieto palvelee sekä kuntien johtoa ja valmistelijoita että kuntapäättäjiä johtamisen eri tasoilla ja välillisesti myös kaikkia kuntalaisia.

Valtiovarainministeriö myönsi Vihdoinkin! -hankkeelle rahoitusta 527 000 euroa. Valtion osuus on 85 prosenttia kustannusarviosta 620 000 euroa. Hankkeen hallinnoijana toimii Kalajoen kaupunki ja osatoteuttajina Kuusamon kaupunki ja Taivalkosken kunta.

Hankkeelle on valittu kaksi työntekijää controller/BI-asiantuntijat Jenni Tuliniemi ja Sanna-Mari Parri. Hankkeen toteutusaika on 1. marraskuuta 2019 – 30. marraskuuta 2021 ja hankkeessa tullaan toteuttamaan sekä kuntien yhteisiä että kuntakohtaisia toimenpiteitä.

Hankkeella kehitetään kuntien talousarvio-, talousseuranta- ja raportointiprosesseja sekä yhdistetään toiminnan ja talouden tietoja prosessien kehittämiseksi ja operatiivisen toiminnan ja päätöksenteon tukemiseksi.

Mitä on tiedolla johtaminen?

Yksinkertaisesti oikeaan tietoon perustuvaa päätöksentekoa, jossa oikea tieto saadaan dataa analysoimalla.

Tiedolla johtaminen voidaan määritellä myös tietoiseksi johtamis- ja toimintamalliksi, jossa tietoa hyödynnetään ja analysoitua tietoa ja dataa tuodaan osaksi päätöksentekoprosessia (Saartelainen et al. 2018).

Vihdoinkin -hankkeen Jenni Tuliniemi ja Sanna-Mari Parri.

Lisätietoja hankkeesta

Controller/BI-asiantuntijat
Jenni Tuliniemi ja Sanna-Mari Parri
Vihdoinkin-hanke – Kalajoen kaupunki

Kalajoentie 5, 85100 Kalajoki

www.kalajoki.fi