Hyppää sisältöön

Vuokatti-Ruka urheiluakatemia

Rukan alppikoulu on osa Suomen virallista alppi- ja freestylehiihdon valmennusjärjestelmää, jossa mahdollistetaan nuorille ympärivuotinen valmentautuminen.

Alppikoulun oppilaat harjoittelevat Rukalla ja toisen asteen lähiopetus järjestetään kaupungin keskustassa. Alppikoulu toimii lukio- ja ammattitutkintojen lisäksi myös yläkoulutiiminä, jonka oppilaat käyvät koulua kotipaikkakunnillaan ja osallistuvat Rukan alppikoulun valmennustoimintaan erillisen leiritysohjelman mukaisesti. Mahdollisuus on myös hakeutua yläasteelle Kuusamoon ja treenata Rukan yli 200 päivän lumikaudella muiden opiskelijoiden kanssa.

Alppikoulussa valmentautuminen ja opiskelu yhdistyvät joustavasti ja yksilöllisesti. Toiminnan keskuksena toimivat Ruka ja Kuusamo sekä muut Pohjois-Suomen tunturit. Lumettomalla kaudella lajiharjoittelussa hyödynnetään Keski-Euroopan jäätikköolosuhteita.

Perustamisvuodesta 1995 lähtien alppikoulun toiminnassa ovat ovat tehneet yhteistyötä Kuusamon kaupunki, Rukakeskus Oy ja Ski Sport Finland ry. Myös Suomen Olympiakomitea on yhteistyössä mukana. Rukan alppikoulu on osa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaa.

Urheilijat on jaettu tasoryhmiin, joissa jokainen voi harjoitella yksilöllisen harjoitussuunnitelman mukaan ammattivalmennuksessa yläasteelta urheilijan ammattiuralle asti. Alppikoulu kuuluu Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaan.