Hyppää sisältöön

Aarontupa ja Hiltantupa

Tuvat ovat Kuusamon kaupungin ylläpitämiä ikäihmisten ryhmäkoteja. Asumispaikkoja yhdessä tuvassa on seitsemän. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa wc- ja pesuhuone. Lisäksi rakennuksissa on yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat yhteistä ajanviettoa varten.

Tuvat tarjoavat asukkailleen laadukasta ja kodinomaista asumista sekä asukkaiden tarpeiden mukaista toimintakykyä ylläpitävää hoitoa ja huolenpitoa.

Hoitaja on paikalla klo 7 – 21. Yöpartio käy öisin tarkistamassa asukkaiden hyvinvoinnin ja asukkailla on lisäksi hälytysranneke käytössä.

Osaavan ja ammattitaitoisen hoitohenkilökunnan rinnalla yhteistyötä tehdään kotisairaalan sairaanhoitajien ja lääkärin kanssa. Lisäksi kuntoutustyöntekijät käyvät tarvittaessa tekemässä arviointi- ja ohjauskäyntejä sekä ohjaavat asukkaille yhteisiä ryhmätoimintoja.

Tupien asukkaan arjessa näkyy asukkaan omat mieltymykset ja toiveet, arkea eletään rytmin mukaan. Päivittäin yhdessä poristaan ja muistellaan, luetaan lehtiä, kuntoillaan ja ulkoillaan. Yhteiset ruokailuhetket ovat luonnollinen osa arkea. Kerran viikossa teemme päivällisen asukkaiden kanssa yhdessä. Omaisten ja työntekijöiden lisäksi tähtihetkiä asukkaille järjestävät työtoiminnassa olevat ja vapaaehtoiset

Asukkaat saavat osallistua arjen askareisiin kukin omien voimavarojen mukaisesti. Asukkaiden päivittäisiä toteutumisia seurataan erillisellä aktiviteettitaulukolla. Yksilöllisiä tavoitteita laaditaan yhdessä omahoitajan ja asukkaan sekä omaisten kanssa.