Olet täällä

Yleistietoa

Kuusamotietoa

Kuusamon kaupungin visio 2021

Kaikkien aikojen Kuusamo. Elinvoimainen edelläkävijä ja moniarvoinen Pohjolan luontopääkaupunki. Kuusamo on rajoja ylittävä, omatoimisten ja yritteliäiden ihmisten vieraanvarainen alueensa keskus. Innostus ja rohkeus ovat yhteistyön perustana - täällä asiat tehdään vähän eri tavalla. Hyvä elämä kukoistaa kansainvälisessä ja luovassa ympäristössä. Kuusamon menestyminen perustuu toimiviin palveluihin, ympärivuotiseen matkailuun, puhtaan luonnon ja sen raaka-aineiden kestävään käyttöön.

 

Sijainti

Kuusamo sijaitsee Koillismaalla,entisen Oulun läänin koillisosassa. Kaupunkikeskuksen etäisyys Oulusta on 217 km, Rovaniemeltä 195 km ja Kajaanista 245 km. Lentomatka Helsingistä Kuusamoon kestää tunnin ja automatka Oulusta Kuusamoon 2,5 tuntia.

Historia

Kuusamon kunta on perustettu vuonna 1868, mutta jo vuonna 1675 Kuusamo muodosti alueellisesti rajatun hallinnollisen yksikön, Kuusamon seurakunnan. Alueeltaan tämä oli kuitenkin nykyistä huomattavasti laajempi. Kuusamosta tuli kaupunki vuoden 2000 alusta.

Luonto

Kuusamo on ylätasankoa, josta vedet virtaavat viiteen ilmansuuntaan. Korkeus merenpinnasta on yli 250 metriä. Luonto on poikkeuksellisen monipuolinen ja rikas. Vuoden keskilämpötila on 0 oC. Kuusamo on Suomen runsas-lumisimpia seutuja, lumipeitteen paksuus on 80 - 90 cm. Pinta-ala Kuusamon pinta-ala 5 809 km², josta vesistöä 830 km². Metsää n. 4 330 km² ja peltoa n. 12 000 ha, josta puolet on käytössä. Asukastiheys 3,3 asukasta/maa km².

Väestö

Kuusamon väkiluku 1.1.2018 oli 15 386 asukasta.

Numerotietoa

Kuusamon kaupungin Kuntakortissa on esitetty kunnan kehitystä kuvaavat keskeisimmät tilastotiedot yhdellä silmäyksellä samassa paketissa valmiiksi visualisoituna. Lataa tuorein Kuusamon Kuntakortti tästä

Taloustiedot löydät verkkosivultamme Suunnitelmat, strategiat ja ohjeet

Tilastokeskuksen sivuilta löydät ajankohtaista tilastotietoa Kuusamosta.