Olet täällä

Vaellus

kuusamo_luonto_elaimet_taiteilijat_3.jpg
Jokainen askel Kuusamossa on elämys!

Poikkeuksellisen arvaamaton Kuusamon luonto osaa yllättää aina. Kokeneellekin patikoijalle jokainen vaelluskerta on elämys. Syvälle uurtuneet laaksot, jyrkkäseinäiset kalliorotkot, kanjonit, vuolaat joet ja kosket, tunturit sekä ikimetsät herättävät voimakkaita tunteita.

Vaellusreiteistä löytyy pituudeltaan ja vaativuusasteeltaan hyvin erilaisia vaihtoehtoja, jotka johdattavat Kuusamon mahtavampien luonnonnähtävyyksien äärelle. Kuusamon ja Sallan rajamailla sijaitsevan Oulangan kansallispuiston maisemat, maaperä ja kasvisto edustavat ainutlaatuista jokiluontoa.

Suurinta osaa Oulangan kansallispuistosta verhoavat metsät, joissa pääsee keskelle alueen alkuperäisluontoa: näitä metsiä ei ole hakattu 1900-luvun alun jälkeen. Myös alueen vanhemmat metsät tarjoavat elintilaa monipuoliselle kasvi- ja eläinkunnalle. Täällä ovat säilyneet monet harvinaiset ja uhanalaiset lajit, eläimistä erityisesti maakotka sekä kasveista neidonkenkä, tummaneidonvaippa ja pohjanailakki.

Kuusamon luontoon voi tutustua monin eri tavoin, esimerkiksi opastetuilla luontoretkillä, vaellusreiteillä ja omatoimisilla patikkaretkillä. Kuusamon luonto on avoin kaikille: polkuja pienille kengille, vaativia jyrkänteitä vuorikiipeilijöille.