Olet täällä

4.4.2018 - 10:35

Luentosarja hyvästä ikääntymisestä

Hyvä ikä +60 tietoa
Ensimmäinen luento 5.4.2018 klo 18

Pitkä ikä ei tarkoita sairauspäivätöntä elämää. Vanheneminen ei ole sairaus ja se, mikä saa hyvälle mielelle on hyväksi! Pitää uskaltaa elää omannäköistänsä elämää!

Kuusamossa torstaina alkava luentosarja hyvästä ikääntymisestä kannustaa miettimään jo 60-vuotiaita, miten elää loppuelämänsä. Ensimmäinen luennoitsija on työnohjaaja ja kirjailija Pirkko Heiske. Hän kertoo Kuusamo-opistolla erään vanhan naisen strategian hyvästä vanhenemisesta ja antaa vinkkejä oman vanhenemisen suunnitteluun. 

Luento on lähtölaukaus Hyvä Ikä 60+ tietoa -tapahtumille, joita tullaan järjestämään muun muassa Kuusamo-opiston, vanhusneuvoston, Vanhassa vara parempi-hankkeen ja Ikäihmisten palvelujen yhteistyönä. 
– Tarkoituksena on jakaa säännöllisesti tietoa, jota voi hyödyntää, kun suunnittelee omaa ikääntymistä ja siihen valmistautumiseen liittyviä asioita, kertoo Vanhassa vara parempi -hankkeen projektityöntekijä Erja Paakkari.
Kaikille avoimia ja maksuttomia luentoja järjestetään säännöllisen epäsäännöllisesti. Huhtikuun toinen luento kertoo edunvalvonnasta ja siihen oleellisesti liittyvästä edunvalvonta-asiakirjasta.
– Järjestämme luentoja kuulijoiden mielenkiinnon perusteella. Kertokaa aiheista, joista haluatte tietää enemmän ja vinkatkaa luennoitsijoista, joilla olisi annettavaa eläkeikää lähestyville ja sen jo mahdollisesti saavuttaneille, Paakkari kannustaa.

Vanheneminen on rikas elämänvaihe

Hän muistuttaa, että vanheneminen ei tarkoita alamäkeä, vaan aktiivista ja rikasta elämänvaihetta, jonka laatuun voi vaikuttaa paljon myös itse. 
– Geeneihin ja ympäristöön emme pysty vaikuttamaan, mutta omiin elintapoihimme kyllä. Liikunta on parasta hyvän vanhenemisen lääkettä. Hyvinvoivat ikäihmiset liikkuvat keskimääräistä enemmän. Liikunta vaikuttaa myös mielialaan, muistiin ja ehkäisee ylipainoa, Paakkari sanoo.
Asiat sujuvat yleensä paremmin, jos niihin osaa varautua ennalta. Paakkarin mukaan tämä pätee myös hyvään vanhenemiseen. 
– Kannattaa miettiä hyvissä ajoin esimerkiksi asumisjärjestelyt kuntoon. Haluamme havahduttaa tällä luentosarjalla kuusamolaisia miettimään näitä asioita riittävän varhain, siksi teemana on Hyvä ikä +60.

Luentosarjan aloittaa Pirkko Heiskeen värikäs luento Kuusamo-opiston teatterisalissa torstaina 5.4.2018 klo 18. Luennon järjestävät Kuusamon kaupunki, Vanhassa vara parempi -hanke sekä Kuusamo-opisto. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja paikalla myös kaupungin palveluohjauksen ja neuvonnan henkilökuntaa.

Toinen luento järjestetään 26.4.2018 klo 13-15 Kuusamo-opiston teatterisalissa.

Karttapiste: 
Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat