Olet täällä

9.11.2017 - 16:53

Kuusamon Kirkkosaaren ja Kelanrannan valaistukselle kunniamaininta

Kirkkosaari, kuvaaja Esa Kauppi
Vuoden valaistuskohde 2017 -palkinnot jaettu

VALO-talossa Helsingissä 9.11.2017 järjestetyssä Sähkösuunnittelijat NSS ry:n asiantuntijaseminaarissa julkistettiin ja palkittiin Vuoden valaistuskohde 2017 -kilpailun voittajat. Kilpailun sisävalaistussarjan voiton vei Helsingin Sataman Länsiterminaali 2, ja ulkovalaistussarjan voitti Muuramen kirkko. Lisäksi kunniamaininnan sai Kuusamon Kirkkosaaren ja Kelanrannan valaistus.

Kunniamaininta: Kuusamon Kirkkosaaren ja Kelanrannan valaistus

Kuusamon Kirkkosaareen ja Kelanrantaan toteutettu viihtyisä ja elämyksellinen ympäristövalaistus on esimerkki siitä, miten pienikin kaupunki voi tuoda iloa asukkailleen ja kaupungissa kävijöille. Häikäisemätön ja ympäristöön sopeutettu liiketunnistimilla toteutettu perusvalaistus mahdollistaa turvallisen liikkumisen ja luo turvallisuuden tunnetta antaen kuitenkin tilaa myös elämykselliselle valaistukselle. Älykkäästi ohjattu energiatehokas ja nykyaikainen muuttuva ledivalaistus nostaa esiin puustoa ja luonnonelementtejä käyttäen hyväksi tarkasti ohjelmoituja ja sopivasti ajoitettuja väripaletteja. Kirkkosaaressa ja Kelanrannassa Kuusamon kaupunki on antanut asukkailleen keskitalven pimeyteen valoisan joululahjan, josta kuusamolaiset voivat olla ylpeitä ja muut ottaa esimerkkiä.

Vuoden valaistuskohde -kilpailu kannustaa laadukkaisiin valaistusratkaisuihin

Kilpailun tarkoituksena on kannustaa kotimaisia valaistussuunnittelijoita ja rakennuttajia antamalla tunnustusta ansiokkaille ja korkeatasoisille valaistusratkaisuille. Kilpailun järjestävät Suomen Valoteknillinen Seura ry, RAKLI ry, Sisustusarkkitehdit SIO ry, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähkösuunnittelijat NSS ry ja Sähköteknisen Kaupan Liitto ry.

Pääarviointiperusteina olivat:

  • Valaistus on kohteen käyttötarkoitusta ja arkkitehtonista kokonaisratkaisua tukeva.
  • Valaistus täyttää nykyaikaiset valaistustekniset vaatimukset muun muassa valaistustason, häikäisynrajoituksen, valon värin ja näkömukavuuden suhteen.
  • Toteutuksessa on käytetty luovasti nykyaikaisia teknisiä ratkaisuja.
  • Ratkaisuissa on otettu huomioon taloudelliset ja ekologiset tekijät.
  • Valaistus on ympäristön viihtyisyyttä lisäävä tekijä.
  • Toteutus on sopusoinnussa ympäröivän miljöön kanssa.

Vuoden valaistuskohde -kilpailu järjestettiin nyt kuudennentoista kerran. Jo viidettä kertaa se järjestettiin erikseen kahdessa sarjassa: sisä- ja ulkovalaistus. Voittajakohteet jatkavat Suomen ehdokkaina pohjoismaiseen Nordisk Lyspris -kilpailuun.

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat