Olet täällä

17.3.2020 - 16:42

Koronaviruksen vaikutus kirjastopalveluihin

Koronavirus
Kuusamon kirjasto on suljettu 18.3. alkaen

Valtioneuvoston linjausten mukaisesti Kuusamon kirjaston toimipisteet suljetaan keskiviikosta 18.3. lähtien. Kirjastotilat ovat suljettuina 1.6.2020 saakka. Tänä aikana kirjastoauto Raito ei aja. Omatoimikäyttö ei ole mahdollista. Palautuksia voi jättää palautusluukkuun. 

Valtioneuvoston 4.5. antaman linjauksen mukaisesti kirjastoaineiston uloslainaus on sallittua. Kuusamossa käynnistetään varatun aineiston noutopalvelu maanantaina 11.5. Palvelu mahdollistaa vain pika-asioinnin ja sen käytännöistä tiedotetaan erikseen.  

Pääkirjasto avataan 1.6. ja kirjastoauto ajaa aikataulun mukaiset reitit ajalla 5.6.-3.7. Aukioloajoista tiedotetaan erikseen.

OUTI-kirjastoissa lainojen maksimiuusintojen määrä on nostettu toistaiseksi 10 uusintaan. Lainojen eräpäivät ja varausten viimeiset noutopäivät siirretään ja ne ovat aikaisintaan 1.6.2020. Myöhästymis- ja palautuskehotusmaksuja ei synny kiinniolon aikana.

OUTI-verkkokirjasto ja eKirjasto osoitteessa outi.finna.fi ovat auki kellon ympäri. eKirjastosta löytyy e-kirjojen ja e-äänikirjojen lisäksi e-lehtiä, musiikkia, dokumentteja ja elokuvia. Palveluihin kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. OUTI-verkkokirjaston ja e-aineistojen käyttöön tarvittavan PIN-koodin saa OUTI-verkkokirjaston Unohditko PIN-koodisi -linkin avulla asiakastietoihin kirjattuun sähköpostiosoitteeseen.

Uusille ja kirjastokortin kadottaneille OUTI-kirjastojen asiakkaille luodaan väliaikaisia e-asiakastunnuksia Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen e-aineistojen käyttöön. Tunnuksen saa ottamalla yhteyttä omaan kirjastoon joko puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä verkkolomakkeen OUTI-verkkokirjastossa.

Jos on kysyttävää, kirjastoon voi olla yhteydessä puhelimitse, p. 040 860 8900 (ma-pe klo 9-15), tai sähköpostitse. 

Uutista päivitetään uusien tietojen perusteella.

Lisätietoja antaa: 
Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat