Olet täällä

13.3.2018 - 15:21

Kamarimusiikin hehkua 15.3.

Väärä Scaldin tunniste ID.

Kuhmon Kamarimusiikin konsertissa on luvassa todellista viulutykitystä, sillä konsertin esiintyjäkaartiin kuuluu kolme viulistia. Mukana ovat Kuhmon Kamarimusiikin kesästä tutut kansainväliset huipputaiteilijat Minna Pensola, Antti Tikkanen ja Sergey Malov. Antti Tikkanen soittaa viulun ohella alttoviulua ja Sergey Malov violoncello da spallaa. Konsertti on Kuusamotalossa torstaina 15.3. klo 19 ja sitä ennen on konsertin esittely Ravintola Kuksassa klo 18.15.

Konsertissa kuullaan Bachin sarja soolosellolle nro 6 D-duuri sekä valikoima Goldberg-variaatioita, Ysayen sonaatti sooloviululle sekä Beethovenin sonaatti Op. 24 ”Kevät” Anssi Karttusen sovituksena jousitriolle.  Kotimaista väriä ohjelmaan tuovat Olli Mustosen Sinuhe kahdelle viululle sekä Juha T. Koskisen Mima kolmelle viululle ja tilalle. 

Meta4-jousikvartetista tutut Minna Pensola ja Antti Tikkanen ovat kuusamolaisille tuttuja Kuhmon aiempien konserttien yhteydestä. Uusi tuttavuus Kuusamossa on Sergey Malov. Hän on valmistunut Salzburgin Mozarteumista sekä Berliinin Hanns Eisler -korkeakoulusta. Voitettuaan sekä suurimpia viulu- että alttoviulukilpailuja (Mozart-kilpailu, Heifetz-kilpailu, Michael Hill -kilpailu ja Tokion alttoviulukilpailu) Malov laajensi osaamistaan vielä yhteen uuteen instrumenttiin: violoncello da spallaan. Nykyisin hän soittaa kaikkia kolmea instrumenttiaan niin konserteissa kuin äänitteillä. 

Sergey Malov on esiintynyt lukuisten maineikkaiden orkestereiden, kuten BBC:n sinfoniaorkesterin ja Moskovan filharmonikoiden solistina ja vieraillut kamarimuusikkona esimerkiksi Verbierin ja Gstaadin musiikkijuhlilla. Monitaiturina tunnettu Malov on yhtä kotonaan niin vanhan kuin uuden musiikin parissa ja puhuu tämän lisäksi sujuvasti kuutta kieltä: venäjää, unkaria, englantia, saksaa, ranskaa ja espanjaa.

Konsertin esittely klo 18.15.  Liput 18/15/8€. Väliaika.
Järj. Kulttuuritoimi

Liput: Ticketmaster

Karttapiste: 
Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat