Olet täällä

Ennakko-ohjaus, neuvontapyyntö ja rakennusoikeuden tarkistaminen

Kuusamotietoa

ruka_rv_talvi_14122015.jpg
Rakennusvalvonta velvoittaa rakennushankkeeseen ryhtyvää esittämään ennakkoon rakennushankkeen luonnokset suunnitelmista ja samalla tarkistetaan rakennuspaikan käytettävissä oleva rakennusoikeus.

Rakentamisen lupiin liittyvät neuvontapyynnöt sähköisesti

Kuusamon kaupungissa on rakentamisen lupa-asioinnin sähköinen Lupapiste-palvelu nyt neuvontapalvelun osalta käytössä. Voit käyttää Lupapistettä kaikkiin rakentamisen lupiin liittyvissä kysymyksissä jo ennen rakennushankkeesi käynnistymistä. Lupapisteen kautta saat henkilökohtaista palvelua asiaan liittyvältä oikealta viranomaiselta. Saat neuvontaa ja opastusta, sekä tietoa mm. onko suunniteltu hanke luvanvaraista ja kuinka asiointi tapahtuu tai mitä ammattilaisia hankkeessa mahdollisesti tarvitaan.

Palvelu on selkeä ja helppokäyttöinen: se ohjaa hakemaan rakennushankkeesi sijainnin kartalta sekä kuvaamaan tarpeesi ohjeiden ja valintojen avulla riittävän yksityiskohtaisesti. Viranomaisen on helpompi ja nopeampi neuvoa sinua, kun kaikki tiedot ovat varmasti saatavilla. Voit asioida palvelussa silloin kun se itsellesi parhaiten sopii. Kun asioit Lupapisteen kautta, myös kaikki asiaan liittyvä viestintä on nähtävissä yhdessä paikassa.

Palvelu on avoinna kaikille rakentamista suunnitteleville. Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla. Lupapiste on valtakunnallinen asiointipalvelu, jossa voi hakea rakentamisen lupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Se kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen. 

Kirjaudu tästä Lupapisteeseen ja tee neuvontapyyntö.

 

 

 

Lisätietoja antaa