Olet täällä

11.10.2018 - 10:57

Yliopisto-opiskelijat ideoimassa uusia elämyskonsepteja Rukalle

From valley to the peak
Työpajan tuloksia esitellään 12.10. klo 9 alkaen Rukalla

Lapin yliopiston ja Oulun yliopiston opiskelijat (soveltavan kuvataide ja luontokuvaus, arkkitehtuuri ja matkailututkimus) viettävät yhteistä työpajaviikkoa Rukalla. Viikon teemana on Itä-Rukan laaksoon kohdistuen luonnon ja matkailurakentamisen vuoropuhelu. Tavoitteena on nostaa alueen toimijoille esille uusia näkökulmia, esimerkkejä ja mahdollisuuksia alueen kehittämisessä pohdittavaksi.

Tieteen ja taiteen yhdistävän työn tuloksena hiihtokeskusmaisemaan on syntymässä erilaisia elämyskonsepteja: moniaistisia kokemuksia tunturin huipulle, johdatusta luontoon siellä liikkumaan tottumattomille sekä liikuntarajoitteisille, paikallishenkeä ja luonnonläheisyyttä korostavia yksityiskohtia Itä-Rukan laaksoon, paikallisiin luontokokemuksiin lapsia kietovia rakenteita ja palveluita sekä erilaisia valojen ja maataiteen avulla tuotettuja maisemakokonaisuuksia.

Soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen maisteriohjelman vastaava professori Timo Jokela kuvaa työpajan antia: ”Luontokuvaus assosioituu yleensä luontovalokuvaukseen – nyt ilmiötä tarkastellaan laajemmin soveltavan taiteen näkökulmasta esimerkiksi maataiteena, integroituna taiteena ja yhteisöllisenä taiteena. Tämän kaltainen työpaja tarjoaa taiteilijoille mahdollisuuden tuoda oma luova asiantuntijuutensa matkailun ja arkkitehtuurin asiantuntijoiden kanssa samaan suunnitteluprosessiin.”

Viikon työpajan tuloksia esitellään perjantaina 12.10. klo 9 alkaen RukaVillagen kokoustilassa 2.

Yhteystiedot:

 • Soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen maisteriohjelma, Lapin yliopisto yhteistyössä Kuusamo-opiston kanssa
  Professori Timo Jokela
  p. 040 7396034
 • Arkkitehtuuri, Oulun yliopisto
  Arkkitehti, tohtorikoulutettava Miia Mäkinen
  p.040 7448217
 • Matkailututkimus, Lapin yliopisto
  Apulaisprofessori Outi Rantala
  p. 040 4844202

 

Liitteenä olevan kuvan tiedot: From the Valley to the Peak. Kuvaaja Eveliina Erkkilä, työryhmä Eveliina Erkkilä, Anu Tossavainen, Janette Backman, Satu Lohiniva ja Aliisa Hautala

Uusimmat