Olet täällä

17.6.2020 - 12:43

Yhteisöllinen kasvilavakokeilu Kuusamossa

Yhteisöllinen kasvilava houkuttelee myös perhosia
Kirjaston kesäpihalla kasvatetaan hyötykasveja ja kukkasia

Kuusamon kirjaston edustalle laitetaan täksi kesäksi kasvilavoja, joissa kasvatetaan erilaisia hyöty- ja koristekasveja kirjastossa asioivien sekä lähistöllä olevien päiväkotien ja asukkaiden iloksi. Kasvilavat perustetaan kirjaston, LUONNOLLISESTI -hankkeen sekä 4H:n yhteistyönä. LUONNOLLISESTI -hankkeen Voimavaroja Luonnosta ryhmäläiset Viivi Törmäsen johdolla ovat kunnostaneet kierrätettävät kasvilavat ja laittavat niihin istutettavat kasvit.

Laatikoiden hoito kesällä 2020 jaetaan usean toimijan kesken. Mukaan on pyydetty lähistön päiväkoteja; mukaan toivotaan myös mm. lähellä olevien vanhusyksiköiden ja muita asukkaita.

Tavoitteena on tehdä pienimuotoista kasvinviljelyä tutuksi yhdessä tekemisen ja kaupunkilaisten osallistamisen kautta.  Kesän mittaan voi seurata kasvun edistymistä ja syksyllä toivon mukaan korjata vähän satoakin. Mukana on myös nuorille ja maahanmuuttajille suunnattu TAIDA!-hanke, joka ottaa kaupunkitilaa haltuun järjestämällä kesän aikana yhteisessä puutarhassa erilaisia taiteellisia tempauksia. 

Kesäpihan avajaisia vietettiin 16.6.2020.  

Lisätietoja:
Viivi Törmänen / KSAKKI ry, 040 1682763, viivi.tormanen(at)ksakki.fi
tai heinäkuussa Sirpa Murtovaara, 040 0917489  

Sijainti: 
Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat

yhteisollisyys.jpg
26.9.2020
Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään 4.- 11.10.2020 teemalla ”Onni on vanheta”