Olet täällä

7.3.2019 - 13:47

Yhteisiä ratkaisuja etsimässä

Lumilautailua
Arktinen neuvosto kokoontuu Rukalla

Arktinen neuvosto on tärkeä kansainvälinen foorumi, jonka tarkoituksena on edistää arktisen alueen ympäristön ja asukkaiden hyvinvointia. Suomi on Arktisen neuvoston puheenjohtajamaa vuosina 2017–2019 ja arktisen alueen yhteistyötä koordinoi Suomessa ulkoministeriö.

Mitä neuvosto tekee ja miksi se on Kuusamossa?

Arktisen neuvoston virkamieskomitean kokous 12.-14.3. tuo Rukalle edustajia kahdeksasta arktisesta maasta, kuudesta alkuperäiskansaorganisaatiosta, kuudesta työryhmästä ja yli 30 tarkkailijavaltiosta- ja organisaatiosta. Keskustelut Rukalla keskittyvät Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuskauden aikana tehtyjen aloitteiden ja hankkeiden viimeistelyyn ennen toukokuun ministerikokousta.  

Kaksivuotisen puheenjohtajuuskauden aikana Suomi on korostanut neljää pääteemaa:

  • ympäristön suojelu
  • tietoliikenneyhteydet 
  • meteorologinen yhteistyö
  • koulutus

Rukan kokouksessa Arktisen neuvoston  eri ryhmät esittelevät virkamieskomitealle työnsä tuloksia, jotka liittyvät edellä mainittuihin teemoihin. Kokous tarjoaa pikakatsauksen Suomen kaksivuotiseen puheenjohtajuuteen ja sen aikana tehtyyn työhön.

Yleisötilaisuus Snoukataanko Rukalla vielä 2080

Osana Arktisen neuvoston Suomen puheenjohtajuutta ja neuvoston puheenjohtajana ulkoministeriö järjestää kokouspaikkakunnilla yleisötilaisuuden, jonka tavoitteena on kertoa paikkakuntalaisille mitä Arktinen neuvosto tekee ja miksi se kokoontuu juuri kyseisellä paikkakunnalla.

Kuusamossa yleisötapahtuma Snoukataanko Rukalla vielä 2080 on Kuusamon lukiolla torstaina 14.3. klo 15.

Lue lisää Arktisesta neuvostosta ja Suomen puheenjohtajuusohjelmasta Arktisessa neuvostossa 2017-2019

Sijainti: 
Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat