Olet täällä

8.8.2017 - 10:29

Villiruoka maistui katuruokamarkkinoilla

Kuusamon katuruokamarkkinat 5. - 6.8.2017
Tuhansia kävijöitä, mahoton määrä makuja ja iloisia ilmeitä

Kuusamon katuruokamarkkinoiden kävijämäärä yllätti positiivisesti. Ennalta arvioitua suurempi väkimäärä aiheutti toki pieniä haasteitakin villiruokatarjoiluille. Jo ensimmäisenä päivänä kalastajat myivät kahdeksi päiväksi varatut kalat loppuun. Poroelintarvikkeet, pizzat ja burgeritkin tekivät kauppansa, samoin kuin kotileipureiden leivonnaiset. Onneksi raaka-aineita saatiin lisää ja kalastajien, keittiömestareiden ja muiden herkullisia annoksia valmistavien ei tarvinnut myydä ei-oota.

Päälavalla oli ohjelmaa aamusta iltaan. Tanssi- ja musiikkiesitykset sekä yhteislaulut kiinnostivat yleisöä. Suomi 100 -tapahtumaan pääsivät osallistumaan myös sotaveteraanit. Sunnuntaina Pyhän Ristin kirkossa pidetyn luomakunnan messun jälkeen veteraaneille tarjottiin villiruokalounas: paikallista muikkua, rieskaa ja mustikkapiirakkaa. Kylien välisen mustikkapiirakkakilpailun voitti tänä vuonna Hännisen kylä.

Viileästä säästä huolimatta tapahtuma oli täynnä iloisia ilmeitä. Joulupukki ja Vyötinalle olivat suosittuja ja moni halusikin itsestään kuvan heidän kanssaan. Villi lähiruoka kiinnosti niin paikallisia kuin muualtakin tulleita ja ensimmäistä kertaa järjestetylle tapahtumalle toivottiin jatkoa.