Olet täällä

19.11.2018 - 14:09

Varhaiskasvatus juhlii 150-vuotiasta

Lentokenttänäyttely

Syksyllä mietimme varhaiskasvatusväen kanssa miten juhlistamme Kuusamon 150 -juhlavuotta. Mietimme jotain yhteistä yhteisöllistä ja jotain yksikköjen omaa juhlintaa. Halusimme juhlia lasta koskettavalla tavalla tavoitteena, että lapselle jää jälki Kuusamon kaupungin juhlavuodesta.

Juhlaviikoksi valikoitui viikko 46. Yksiköissä syötiin silloin syntymäpäiväkakkua, ja yhdessä avattiin yleisölle avoin Varhaiskasvatuksen lasten taidenäyttely Kuusamon lentokentällä. Taidenäyttelyn  aiheena on Kuusamon luonto lasten kokemana. Lasten työt ovat esillä Kuusamon lentokentän tuloaulassa koko talven ajan. Niitä pääsevät ihastelemaan Kuusamoon lentokoneella laskeutuvat noin 30 000 ihmistä.

Jo ovella kuului ”Vau”

Avajaisia vietettiin torstaina 15.11.18 klo 16-19. Tuon kolmituntisen aikana lapsia ja aikuisia kävi runsaasti – arvioimme, että ainakin 300 henkilöä. Avajaisissa kävi varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevia lapsia, heidän sisaruksiaan, vanhempiaan, isovanhempiaan ja muita lapsille tärkeitä aikuisia.

Jo ovella kuului ihastuneita kommentteja: ”Vau”. Perheet tulivat paikalle rauhassa ja ajan kanssa. He katselivat pitkään ja keskittyen lasten töitä ja keskustelivat lasten kanssa hienoista taideteoksista. Paljon otettiin valokuvia taiteilijoista ja upeista töistä. Ihmiset kiittelivät, että tämmöinen hieno tilaisuus järjestettiin ja sitä, kuinka paljon varhaiskasvatuksessa on panostettu töiden tekemiseen. Vierailijat arvostivat lasten töitä ja lapset olivat ylpeitä hienosta näyttelystä! 

Useimmat saapuivat paikalle näyttelyn vuoksi, mutta myös lentoasema kiinnosti ihmisiä – monet pääsivät saapuneitten tuloaulaan nyt ensimmäistä kertaa. Lentoaseman päällikkö Sari Päivärinta oli avajaisissa mukana ja järjesti mehu- ja keksitarjoilun lapsille.

Varhaiskasvatuspalveluiden puolesta kiittäen,

Leena Kronqvist
varhaiskasvatuksen johtaja

Marjo Lämsä
varhaiskasvatuksen aluejohtaja

Lisätietoja antaa: 
Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat