Olet täällä

29.5.2020 - 10:12

Tulvaa kesäreiteillä

Kevättulva
Kaupungin ylläpitämät kesäreitit eivät välttämättä ole toistaiseksi kulkukelpoisia kevättulvien vuoksi.

Kesäreiteillä kulkijat tarvitsevat nyt malttia: vasta juhannuksen jälkeen nähdään tarkemmin, milloin reitit ovat varmuudella kuljettavassa kunnossa.

Nissinvaaran reitin Petäjäkankaan kuntoradan ja Kankaanpääntien välinen osuus on poikki sekä Tatankijoen että Saapunkijoen kohdalta. Joet tulvivat reilusti ympäristöönsä. Latupohjaa kulkevilla reittiosuuksilla on sen lisäksi vielä reilusti lunta.

Kouvervaaran reitin osalta Könkäänniemen Kotasuon pitkokset ovat varmuudella veden alla, vaikka tarkastusta ei ole vielä päästykään tekemään. Samoin Oivangin Nuoriso- ja Luontomatkailukeskuksen sekä Välivaaran väliset suot voivat tulvia reilusti lähimpien viikkojen aikana. Naatikkavaaran ja Kouvervaaran alueella on varmuudella sulamis- ja tulvavesiä. Rukan päässä Kuontivaarantien ja Kesäjärven väliset suo-osuudet ovat myös tulvaherkillä alueilla.

Karhunkierroksen yksityismaaosuudella on ainakin Lummiskojoen ylittävä silta osin veden alla. Konttaisen ja Iso-Kumpuvaaran alueella on todennäköisesti vielä lunta ja reitti voi jäädä tulvan alle useassakin kohdassa.

Lummiskonjoki